BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Oktober 18, 2009

Majlis Penyampaian Bengkung PSSGM 2009 Yang Meriah...


SALAM GAYUNG DARI KAMI SEMUA


Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan bloggers semua. Maafkan hamba kerana sudah agak lama tidak menulis di tinta maya ini. Hamba kini sedang sibuk untuk menghabiskan tugasan dan assignment studio yang mana akan menjalani essassment minggu hadapan...tekanan memang amat dirasai. Dalam pada itu, hamba juga telah mula menatap semula nota-nota kecil yang hamba telah tulis sejak awal lagi, sebagai review ulangkaji sahaja. Alhamdullillah, hamba bolehlah dikatakan telah bersedia dari awal-awal lagi dengan selalu membuat bacaan ringan atau sepintas lalu nota-nota (powerpoint dalam laptop), setiap malam sebelum beradu. Hamba lebih gemar dengan cara begitu, kerana sekiranya hamba membaca dengan menggunakan buku, alamat akan terganggulah hamba dengan 'gangguan-gangguan' yang tidak diingini. Masa yang paling digemari untuk ulangkaji adalah pada malam hari, ketika rakan-rakan hamba sedang nyenyak dibuai mimpi indah. Sebabnya? Keadaan yang agak sunyi dan mempunyai bunyian semulajadi yang diingini.


Beralih kita pada tajuk utama pada malam ini. Alhamdullillah sekali lagi, bahawa dengan berkat dan limpah kurnia dari Allah Yang Maha Esa, maka Majlis Penyampaian Bengkung PSSGM 2009 berjalan dengan lancar pada pagi tadi. Walaupun agak sedikit kalut, tapi semuanya masih berlangsung dengan seadanya, sederhana namun meriah. Hamba ingin mengucapkan tahniah kepada semua senior-senior Gayong kerana dapat memberikan tunjuk ajar dan membantu kami, ahli-ahli baru (terutama AJK baru) dalam mengadakan program ini. Walaupun kertas kerja tidak diluluskan, tetapi ia tetap dijalankan kerana telah dirancang sejak sebulan yang lalu. Hamba bertugas sebagai AJK Cenderahati, dan syukur segala pesanan cenderahati berjaya dilakukan dalam masa yang singkat, walaupun mengalami masalah sedikit pada mulanya.


Majlis bermula seawal 9.00 pagi, iaitu dengan keberangkatan tiba En Azman dengan iringi oleh hulubalang-hulubalangnya yang gagah perkasa. Hulubalang-hulubalang ini terdiri daripada 4 orang senior yang telah menerima gelaran "Khalifah" dalam persatuan. Antaranya Cikgu Khalid, Abang Jen dan 2 lagi senior ( hamba kurang ingat nama mereka, maafkan kekhilafan hamba). Setelah En Azman duduk di tempat yang dikhaskan bersama para hulubalangnya, Hafiz (Yob) selaku pengerusi majlis meminta Megat membacakan doa, dan disusuli dengan Lagu Gayong. Kemudian, En Azman memberikan ucapan kepada semua yang hadir. Beliau ternyata merasa bangga kerana anak-anak Melayu masih ingin meneruskan tradisi mereka terutama pada golongan kanak-kanak, kerana ucap beliau sudah sanggup untuk memikul amanah menyebarkan tradisi dan mempertahankannya. Upacara atau Istiadat Penyampaian Bengkung dijalankan dengan kadar yang penuh istiadat secara ringkas. Ramai anak-anak gayong yang menerima kenaikan bengkung dan memakainya sejurus menerimanya.

Buih Yang Berterbangan