BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Mac 03, 2012

Langkah Pertama Untuk Menjadi Seorang Guru - Pendaftaran Di SPP (Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan)

Assalamualaikum w.r.t kepada semua rakan-rakan bloggers yang dikasihi. Alhamdulillah, dengan penuh limpah berkah dan kurnianya, hamba telah berjaya menamatkan pembelajaran di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Insyaallah, jika dikurniakan rezeki; hamba akan menjalani istiadat konvokesyen mungkin pada bulan September nanti kelak. Berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan oleh UPSIKINI blogspot menyatakan bahawa kami, bekas-bekas pelajar hendaklah mendaftar atau mengemaskini maklumat berkaitan sekiranya bagi membolehkan kami ditemuduga mungkin dalam masa terdekat iaitu pada bulan 5 atau 6 nanti; iaitu sebelum majlis konvokesyen dijalankan. Di sini ingin hamba berkongsi maklumat dan memberi sedikit link  laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan


1. Sebelum memohon, PASTIKAN anda membaca Panduan Permohonan terlebih dahulu. Ingin diingatkan di sini, bahawa link "Panduan e-permohonan" masih belum dibuka kepada semua bakal pemohon; tetapi sentiasa ambil tahu dan layarilah laman ini selalu bagi memastikan anda tidak ketinggalan untuk memohon kelak. Anda boleh lihat pada gambar di bawah. (Maklumat yang dimasukkan adalah dalam bentuk pdf.)


(SILA KLIK PADA NAMA YANG DI'BOLD' UNTUK TERUS MASUK KE LINK)

2. Setelah selesai melihat Panduan Permohonan, anda semua boleh membuat Daftar Permohonan Baru, seandainya baru kali pertama mendaftar. Jika anda sudah mendaftar, anda boleh masuk melalui link Log Masuk. Anda boleh melihat gambar di bawah.


Nota : PASTIKAN apabila anda memohon, anda memohon jawatan yang betul, supaya tidak mendatangkan kesulitan di kemudian hari.

Pesanan :
Setelah selesai mengisi permohonan, anda semua hendaklah sentiasa mengemaskini maklumat-maklumat berkaitan terutama alamat surat- menyurat anda, terutama yang berpindah dan sebab-sebab yang lain. Di sini ingin hamba ucapkan selamat berjaya kepada kawan-kawan yang dihormati dan selalu ambil tahu mengenai  kepentingan semasa.

Buih Yang Berterbangan