BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Mac 04, 2012

Berita Yang Mengujakan Dan Menggembirakan!!

     Assalamualaikum dan salam sejahtera hamba ucapkan kepada semua rakan-rakan blogger. Di sini ingin hamba panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T kerana atas berkah dan limpah kurnianya, dapatlah hamba masih bernafas di muka bumi ini bagi meneruskan legasi perjuangan guru-guru dan juga generasi terdahulu di tanah kelahiran hamba yang tercinta ini. Di sini, ingin hamba khabarkan dan kongsi bersama-sama semua mengenai dua berita yang hamba rasakan amat mengujakan diri hamba dan seharusnya dikongsi bersama rakan-rakan semua. 

     Pada 16 Februari yang lalu, hamba dan rakan-rakan telah mendapat perkhabaran daripada salah seorang sahabat hamba yang mengatakan bahawa penulisan berkaitan pameran "On-View" akhirnya telah disiarkan di akhbar. Terima kasih buat akhbar Berita Harian khususnya, kerana sudi membuat liputan akhbar berkaitan pameran yang dianjurkan serta pada rakan-rakan yang telah menghadirkan diri pada sidang penggambaran dan temuramah tersebut. Gambar liputan itu telah hamba upload dari Tan Jian Siong (kredit untuknya) sebagai tatapan kenangan dan penghargaan kerana pelajar Pendidikan Seni UPSI juga mampu hadir dengan rangkaian idea yang bermutu tinggi serta memberi pendekatan baru dalam Pendidikan Seni Visual.


Pelajar-pelajar di dalam gambar (dari kiri) : Patrick Juanis, Tan Jian Siong, Abdul Rahim Ajit, Wilson dan Abdul Rahman Ajit.

      Kemudian, pada hari Jumaat yang lalu; hamba dan rakan-rakan hamba telah menerima mesej pesanan ringkas (SMS) daripada pihak UPSI yang memaklumkan bahawa Surat Tamat Pengajian telah pun dikeluarkan. Keadaan ini seiiring dengan keputusan hasil mesyuarat senat yang telah dijalankan, dan alhamdulillah; hamba layak untuk dianugerahkan dengan Ijazah Sarjana Muda dengan Kepujian Kelas Kedua Atas. Syukur hamba panjatkan kepada Illahi, walaupun tidaklah secemerlang Kelas Pertama, tetapi hamba mampu membuktikan kepada semua orang bahawa hamba juga mampu untuk berjaya dan menggenggam kejayaan dalam hidup.


Nota : Maaf kualiti gambar ini kurang memuaskan

Pesanan : Pada yang masih belum berjaya atau sedang berusaha untuk berjaya, jangan mudah putus asa dan teruskan perjuangan anda. Sesungguhnya hamba mengerti akan kepayahan dan kesengsaraan bagi mendapatkan kejayaan yang diingini. Telah banyak halangan dan rintangan yang hamba tempuhi sepanjang perjalanan bagi menggenggam kejayaan ini, dan hamba tidak akan sekali-kali melepaskannya kerana itulah usaha hamba yang sangat-sangat berbaloi untuk diraiikan serta dengan berkat dan rahmat dari-Nya. Jangan takut untuk jatuh, kerana dari jatuh itulah kamu akan dapat kekuatan bagi membina kembali keyakinan serta dengan positif mengorak langkah yang baru serta jitu.

Buih Yang Berterbangan