BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Mac 18, 2011

Warisan Bangsa Kita - Silat Seni Gayong!


     Assalamualaikum semua rakan-rakan bloggers yang dirahmati sekalian. Terlebih dahulu hamba memohon ampun dan maaf kerana sudah agak lama tidak mengirim sebarang kiriman di dalam blog ini. Di sini hamba ingin berkongsi satu rakaman video yang memaparkan khas mengenai Seni Silat Melayu khususnya mengenai Seni Silat Gayong. Rakaman ini dihasilkan oleh National Geographic dan memaparkan sebahagian besar skill-skill yang terdapat di dalam Seni Silat Gayong ini. Video ini adalah sumbangan dari insan lain (tidak diberitahu namanya) dan turut memaparkan mengenai Seni Silat Olahraga. Hayatilah paparan ini dan semoga para peminat, penggemar, ahli-ahli Persilatan Se-Gayong akan mendapat manfaat daripadanya. Yang baik itu hanya datang dari Allah, dan yang buruk dan cela itu adalah dari kelemahan/ kekhilafan hamba sendiri.Buih Yang Berterbangan