BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Rabu, Jun 20, 2012

Koleksi Terbaru - Sunan Musafir Digenggaman!


     Assalamualaikum dan selamat malam kepada rakan-rakan Bloggers yang dikenang dan diingati sekalian. Syukur diucapkan kepada Illahi kerana masih 'sudi' kiranya memberikan hamba peluang untuk bernafas di muka bumi milik-Nya ini dan menulis tinta di dalam karya hamba ini. Syukur diucapkan juga ke hadrat Illahi kerana dengan izin-Nya juga, hamba dengan ini telah sah memiliki buku novel terbaru karangan penulis kegemaran hamba, iaitu Sunan Musafir. Adapun novel ini hamba perolehi kiranya berdasarkan tempahan yang dibuat oleh hamba pada laman rasmi blog kumpulan peminat RAMians dan kemudiannya dihantar menerusi Pos Laju Prabayar. Tidak disangka kunjungan hamba ke rumah nenda pada hari sabtu yang lalu untuk berkunjung, membuahkan hasil apabila menerima perkhabaran 'kehadiran' bungkusan buku ke rumah. Bergegas hamba meluru ke arah rak buku untuk melihatnya.


Bungkusan PosLaju Prabayar yang masih belum dibuka.

     Bila mendapat buku ini, terasa sayang pula untuk membuka penutupnya. Syukur rasanya apabila permintaan ini diperkenankan. Terima kasih pihak RAMians! Sebelum membukanya, hamba melihat resit yang turut terdapat di dalam bungkusan tersebut. Harga bagi tempahan ini hanyalah RM28 sahaja (Harga buku adalah RM 22 + harga pos RM6). Berpatutan dan khidmat pos yang diberi juga sangat memuaskan! (Tiada cela atau koyak)


Slip penghantaran PosLaju Prabayar yang turut diselitkan. (Pastikan)


SILA TEKAN DI SINI (SAMBUNGAN)Buih Yang Berterbangan