BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Disember 12, 2011

Tayangan Perdana 17 : Detective Conan Special 1 - Secret of the Birth of Phantom Kid Thief!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Supesharu 1 - Kaito Kiddo Tanjou no Himitsu


Terbahagi kepada 1 bahagian.

Sinopsis ringkas :

Selepas 8 tahun tidak muncul di khalayak ramai, Pencuri Terhandal yang dipanggil Phantom Thief Kid telah muncul semula dengan mencuri di permata terunggul di sebuah gedung permata. Berita itu menjadi sangat hangat, malah menjadi perbualan pelajar-pelajar di sekolah yang diduduki oleh Kuroba Kaito, seorang remaja yang sangat gemar dengan aktiviti silap mata. Apabila mengetahui daripada rakannya, iaitu Nakamori Aoko bahawa Phantom Thief Kid turut menggunakan silap mata dalam kegiatannya, Kaito berazam hendak menangkap pencuri itu untuk berlawan dengannya; silap mata milik siapakah yang terhebat. Rupa-rupanya Kaito merupakan anak kepada seorang pemain silap mata yang terkenal di dunia, bernama Kuroba Toichi yang telah meninggal dunia pada 8 tahun dahulu. Di rumah, ketika sedang menyentuh potret milik ayahnya, tiba-tiba Kaito ditarik ke dalam sebuah bilik yang asing baginya. Apakah sebenarnya bilik tersebut? Siapakah Phantom Thief Kid yang sebenarnya?
P/s : Antara watak-watak di dalam Detective Conan, hamba paling menyukai watak Kaito Kid. Ini disebabkan hamba amat menggemari permainan silap mata serta perwatakan Kaito Kid sendiri. Jikalau diberi kesempatan, ingin rasanya hamba mencuba mengenakan pakaian yang dipakai oleh Kaito Kid di dalam acara cosplay, tapi apakan daya, hamba tak mampu melakukannya. Hamba juga sangat menyukai lagu tema Kaito Kid ini, dan telah menukarkan lagu tema (pada akhir anime ini) ke dalam bentuk mp3. Insyaallah, hamba akan letakkan di sini sekali selepas ini.

Tayangan Perdana 16 : Detective Conan Magic File 1


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Magic File 1


Terbahagi kepada 10 bahagian sahaja.

Makluman Tambahan :

Kandungan anime ini adalah gabungan daripada 2 kes yang diselesaikan oleh Conan (Shinichi) dan diambil daripada kandungan ep.132-134 (Kes 1), 196 (Kes 2), 266-268 (Kes 3) dan 291-293 (Kes 4). Kes 1 adalah "Magic Lover Murder Case/Kijutsu Aikoka Satsujin Jiken", kes 2 adalah "The Invisible Weapon : Ran's First Investigation/Mienai Kyouki Ran no Hatsu-suiri", kes 3 adalah "The Truth Behind Valentine's/Barentain No Shinjitsu" dan kes 4 adalah "Solitary Island Of The Princess And The Dragon King's Palace/Kato no Hime to Ryugujo"

Sinopsis ringkas :

Hamba senaraikan sinopsis ringkas episod 132-134, 196, 266-268 dan 291-293.

Detective Conan Episod 132 : Magic Lover Murder Case (The Murder) / Kijutsu Aikoka Satsujin Jiken (Jikenhen)Buih Yang Berterbangan