BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Rabu, Januari 18, 2012

MyBuletin : Pameran On-View Degree Show 2012! Hasil Bakal Guru PSV UPSI Terbaik!

Shah Alam, 17 Jan 2012 : Sebuah majlis perasmian bagi satu lagi pameran seni telah berlangsung di Galeri Seni Shah Alam semalam. Pameran yang bertajuk "On-View Degree Show 2012" ini telah berlangsung sejak 9 Januari 2012 dan dijangka tamat pada 28 Januari 2012. Pameran ini merupakan julung-julung kali diadakan di luar daripada kawasan kampus induk Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), dengan penglibatan pelajar-pelajar Semester Akhir bagi program Pendidikan Seni (AT23) Ambilan Julai 2008/2009 dengan kerjasama Galeri Seni Shah Alam. Pameran ini juga merupakan kemuncak kepada memaparkan hasil karya pelajar untuk tatapan umum, khususnya kepada golongan pelajar. 


Paparan utama pameran yang dijalankan

     Majlis perasmian ini telah dirasmikan oleh Timbalan Naib Canselor UPSI, Prof. Dr. Omar b. Abdull Kareem yang hadir bagi menggantikan Naib Canselor UPSI, Prof. Dato' Dr. Zakaria b. Kasa yang tidak dapat menghadirkan diri disebabkan masih mempunyai urusan di Kedah. Dalam ucapan tersebut, beliau telah menyatakan bahawa Pendidikan Seni bukan lagi sebuah mata pelajaran yang hanya bergantung kepada identitinya sebagai bahan seni semata-mata, namun lebih sebagai 'penggerak' kepada membentuk generasi kini yang nyata lebih berintelektual serta gemar mencuba sesuatu yang baru. Dalam pada itu, beliau turut memetik kata-kata Dekan Fakulti Seni, Komputeran dan Industri Kreatif (FSKIK) UPSI, Prof. Dato' Dr. Ahmad @ Abdul Rahim bin Hj. Zainuddin yang menyatakan bahawa seni telah kian berinteraksi dengan masyarakat umum dan perlu diperkembangkan lagi supaya mampu melahirkan generasi masa depan yang bukan sahaja menghargai seni, malah mampu mengintegrasikan keperluan dan intisari seni itu ke dalam bidang-bidang yang lain. Sebelum ucapan perasmian ini, acara telah dimulakan dengan ucapan alu-aluan daripada Dekan FSKIK serta Pengarah Galeri Seni Shah Alam. Selain daripada itu, sungguhpun UPSI kini sedang dilanda pelbagai kontroversi, terutama membabitkan pentadbiran, namun itu semua tidak menggugat semangat pelajar-pelajar ini untuk meneruskan aktiviti pembelajaran seperti biasa.


Ketiga-tiga tetamu jemputan ketika majlis perasmian dijalankan. Dari kiri: Pengarah Galeri Shah Alam, Timbalan Naib Cansellor UPSI dan Dekan FSKIK UPSISebahagian pensyarah dan ahli akademik yang hadir dalam majlis perasmian tersebut


Buih Yang Berterbangan