BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Oktober 22, 2010

Selamat Bertemu Kembali Semua!!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua yang mengenali hamba di laman maya ini. Terlebih dahulu hamba ingin menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf kerana sudah begitu lama tidak melakar sebarang berita atau ceritera di laman ini. Kesibukan yang menghambat hamba, ditambah lagi dengan bebanan tugas sama ada dari tugasan kerja dari studio dan kelas serta dari persatuan/kelab yang disertai menyebabkan jari hamba kurang pantas untuk menaip tinta di sini. Hamba di sini boleh diibaratkan seperti chipsmore yang seringkali dimakan oleh orang ramai, sekejap ada  sekejap tiada. Tapi, alhamdulillah...dengan dorongan dan doa dari ayahanda dan bonda serta rakan-rakan seperjuangan..hamba cuba harungi perjalanan sebagai seorang mahasiswa yang mencabar ini.

Baiklah, di sini ingin hamba war-warkan mengenai sebuah pameran yang dianjurkan oleh pelajar-pelajar studio bagi Asas Batik dan Lanjutan Batik. Hamba sebagai salah seorang pelajar yang terlibat serta naib pengarah dan juga ketua bahagian publisiti dengan segala hormatnya menjemput tuan/puan/cik/ adik-adik/ kakak-kakak/abang-abang ke majlis tersebut. Majlis ini adalah sebagai upacara kemuncak bagi memaparkan hasil karya pelajar yang bertungkus-lumus menyiapkan tugasan yang diberi. Tema pada semester ini adalah lebih mencabar berbanding semester lalu, terutama kami (termasuk hamba) pelajar Lanjutan Batik yang diarah menyiapkan tugasan yang lebih menuntut masa, tenaga dan kreativiti yang mencabar diri dan intelektual kami. Oleh itu, hamba menjemput rakan-rakan semua; terutama yang berada di sekitar Tanjung Malim untuk hadir bersama-sama memeriahkan majlis tersebut. majlis kemuncak adalah pada malam hari dan menjanjikan pengalaman yang tidak mudah untuk dilupakan!

Sekian dahulu daripada hamba. Di sini hamba lampirkan banner dan kad jemputan bagi majlis yang akan dilangsungkan nanti. Semoga bertemu lagi di tinta yang seterusnya. Wassalam.


Gambar 1 : Banner Bagi Majlis Yang Akan Dijalankan


Gambar 2 : Kad Jemputan Bagi Jemputan Dalam Majlis Ini


Buih Yang Berterbangan