BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Disember 17, 2011

Tayangan Perdana 19 : Detective Conan Live-Action Drama Series Episode 3 - Murder Case that Happened in a Locked Court Room! Revealing the Murder Trick to Kill the Hostess!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Live-Action Drama Series Episode 3 : Misshitsu Hotei de Okita Satsujin Jiken! Hosutesu Satsugai torikku o Abake!


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Shinichi dan Ran telah ke mahkamah untuk menemani Eri yang sedang berdepan dengan kes yang melibatkan seorang pelayan bar bernama Saito Reika yang telah 'pecah amanah'. Kogorou turut berada di sana, untuk memberikan sokongan terhadap tertuduh, yang dianggap 'tidak bersalah kerana kecomelannya' serta dia adalah pelanggan tetap pelayan tersebut. Malah, ibu Kogorou iaitu nenek Ran turut hadir. Keadaan di dalam mahkamah bertambah runcing, apabila Eri yang mewakili pihak Pendakwa telah bertegang urat dengan Reika yang telah mengatakannya 'keluar bersuka-suka' dengan seorang lelaki tua yang lain dan mengatakan Eri tidak layak untuk menjadi peguam untuk mendakwanya di dalam kes ini. Eri telah mengugut untuk menembak kepala Reika sekiranya dia tidak menarik kembali kata-katanya, dan membuat aksi tangan yang mempunyai pistol ke arah pesalah. Kejadian yang tidak disangka berlaku, apabila Reika rebah dan disahkan mati akibat tembakan dari jarak dekat. Apakah sebenarnya yang terjadi? Adakah Eri yang benar-benar melakukan jenayah tersebut?P/s : Satu ketika dahulu, hamba pernah bercita-cita untuk menjadi seorang peguam wanita pertama yang tidak pernah kalah kes kendaliannya. Tetapi disebabkan hamba kurang gemar akan cara kerja peguam yang kadangkala terpaksa menyebelahi 'orang yang bersalah' atas sebab profession menyebabkan minat hamba itu hanya sekadar impian. Tapi tidak salah rasanya sekiranya kita sentiasa mengambil tahu perkembangan di dalam mahkamah, sebagai rujukan sahaja dan melambangkan kita sebagai insan yang lebih bersedia dengan segala kemungkinan dan ilmu yang lebih padu.

Buih Yang Berterbangan