BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Mei 10, 2010

Cara Untuk Mengenali Anak-Anak Anda

Ciri Kelakuan Anak-Anak

Anak Pertama

Anak pertama atau anak sulung dalam keluarga akan menunjukkan sikap ketidakpastian, berasa curiga dan tidak mudah mempercayai seseorang atau sesuatu, sangat cerdas, pintar, agak kedekut dalam memberi, agak bergantung kepada orang lain, bertanggungjawab, autoritariasnisme, konservertisme, mudah terpengaruh dengan sesuatu, mudah berasa teruja, agak sensitif, mempunyai hasrat yang tinggi dalam pencapaian diri secara individu serta keperluan dalam penggabungan.

Anak Kedua

Anak kedua pula akan menunjukkan sikap seperti berdikari, agresif, bersikap ekstrovert, sangat menyukai keseronokan, sangat gemar berkawan, boleh dipercayai dan diharapkan, tenang tetapi ada 'angin' yang tersendiri dan agak serius.

Anak Ketiga/ Seterusnya

Tingkahlaku atau sikap anak-anak yang seterusnya pula agak sama, seperti agresif, mudah mengalihkan perhatian seseorang, sentiasa mahukan perhatian ibu bapa, menunjukkan kasih sayang, mudah cemburu (terutama pada adik bongsu), merasakan ibu bapa tidak ambil berat terhadapnya, mudah merasa rendah diri, berasa kekurangan

Buih Yang Berterbangan