BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Jun 21, 2013

Mari Singgah Ke Restoran Selera Pok Long Di Terengganu Sebentar!!!
Assalamualaikum w.r.t. Pada warkah hamba pada hari ini, ingin hamba sama-sama mewar-warkan mengenai sebuah restoran yang menyediakan banyak hasil hidangan masakan yang lazat serta mampu membuatkan anda menjilat jari sendiri tatkala habis menjamahnya! Adapun restoran ini terletak di negeri yang sangat terkenal sebagai negeri penyu bertelur serta bak kata penyanyi Salim Iklim, "Ganu Kite!!" dan sangat popular dengan aneka masakan lauk yang serba panas, dari masakan tengaharinya sehinggalah ke malam terbit purnama. Bak kata orang, "Tak Kenal Maka Tak Cinta"lah kita dengan hidangannya, selagi kita tidak mampu untuk merasa keenakan masakan yang sebahagian besarnya bersandarkan keenakan dan kemanisan aneka makanan dari laut; seperti ikan, udang, sotong, kepah dan sebagainya! Tambahan pula, kesemua bahan ini diambil terus dari jeti bagi mengekalkan keenakan dan kemanisan masakan yang dihasilkan. Jom kita intai sedikit menu-menu bagi masakan popular di restoran ini!


Ha, ini baru sedikit hidangan yang dimakan oleh salah satu pelanggan di restoran ini, sudah penuh satu meja! Terdapat banyak lagi lauk pauknya! Jom!Antara artis tempatan yang dah menikmati masakan di restoran ini!! Antaranya Faizal AF4 dan Afdlin Shauki!!


Restoran ini diberi nama sebagai Restoran Selera Pok Long dan tempatnya strategik terletak di PT4, Tingkat Bawah Pekan Bukit Payong, 21600 Terengganu Darul Iman. Restoran ini menyediakan pelbagai sajian bagi masakan tengahari antaranya masakan tradisional Terengganu dan istimewanya lagi keenakan Gulai Ayam Kampung, Gulai Kawah, Gulai Daging serta 3 lagi gulai yang mampu membuatkan anda tidak jemu untuk menjamahnya! Lebih dahsyat lagi, mungkin sampai teringin hendak membawanya pulang untuk santapan kali kedua pula di rumah! Jadi tunggu apa lagi? Datanglah ke restoran Selera Pok Long!Sedapnya!! Nampak sangat menyelerakan!!! Inilah Gulai Ayam Kampung &Gulai Daging!!


Tengok tu!! Sampai tak menang tangan nak mencedok lauk ini untuk pelanggan! Sampai nak bawa balik lagi! Anda? Bila pula?


Buih Yang Berterbangan