BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Julai 02, 2012

Bakat Terpendam Yang Mempesona! - I Got Your Talent Bro!

    Baiklah, di sini hamba sekadar ingin berkongsi rasa teruja dengan bakat-bakat terpendam yang mana tidak terjangka oleh kita. Mereka semua ini adalah manusia yang telah berjaya melangkaui pemikiran akal logik yang sepatutnya tidak terjadi. Ini membuktikan bahawa sekiranya kita mahu, kita akan dapat apa yang diidamkan. Maka, berusahalah sehingga jaya tanpa mengira dalam apa-apa bidang sekalipun. Di sini, hamba sertakan beberapa video yang selama ini dijadikan 'sebahagian' inspirasi untuk terus menuju kejayaan dalam hidup.

Britain's Got Talent ( Susan Boyle - 47 Tahun)


Lontaran suaranya sangat soprano!!

Britain's Got Talent (Kieran Gaffney - 12 Tahun)


Permainan drum yang asas, tetapi pantas dan tidak kehilangan ritma lagu latar!

Britain's Got Talent (Ronan Parke - 12 Tahun)


Suaranya adalah umpama 'emas', boleh menyanyikan lagu bernada tinggi dengan sangat baik dan lancar (nafas yang baik)!

Britain's Got Talent (Robbie Firmin - 7 Tahun)


Kanak-kanak berusia 7 tahun yang mampu menyanyikan lagu lebih 'matang' dari kebanyakan kanak-kanak seusianya; malah kelakar juga orangnya

Korean's Got Talent (Sung-Bong Choi - Gelandangan)


Lontaran suaranya sangat klasik dan sesuai dengan lagu; dan mampu 'mendiamkan' audiens
ANDA PERCAYA ATAU TIDAK?

JIKA TIDAK, NIKMATINYA, DAN PERCAYALAH!


Kelas Grafik (Photoshop) : Teks & Latar Berkilau

1. Buka sebuah ruang kerja yang baru.

2. Buat dengan saiz 800 x 800 pixels dan tetapan seperti pada rajah.

3. Berikut adalah ruang kerja yang ada. Sekarang mari kita mulakan.

4. Klik pada Filter > Noise > Add Noise.

5. Masukkan Amount kepada 200 dan pilih Uniform pada Distribution dalam tetingkap Add Noise. Klik OK.

6. Kemudian pilih Blur > Radial Blur.Buih Yang Berterbangan