BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Januari 10, 2013

Jom Berehat Sebentar! ~ Ketahui Personaliti Anda Dengan Ujian Personaliti ADEA!


Arahan:

1.   Berdasarkan jadual di bawah, kenalpasti tingkah laku yang dianggap merupakan karekteristik yang “PALING HAMPIR” sehingga “PALING KURANG HAMPIR” dengan anda. Letakkan markah 1, 2, 3 atau 4 (pada kotak berwarna kuning) dalam setiap kotak kosong yang disediakan (Sila isi dari kiri ke kanan, bermula dari baris atas sekali).
2.   Jumlahkan setiap nombor dalam keempat-empat kolum. Letakkan jumlah nombor di ruangan Jumlah (Berwarna Biru).

3.   Periksa setiap nombor yang dijumlahkan. Untuk memastikan jumlah itu adalah betul, setelah keempat-empat jumlah kolum ditambah, jumlahnya adalah sebanyak 50.

Contoh : Jumlah (1) + Jumlah (2) + Jumlah (3) + Jumlah (4) = 50

Jadual
4.   Lihat pada kotak (berwarna biru) dan kenal pasti di kotak jumlah yang mana mencatatkan jumlah tertinggi, sebagaimana contoh di dalam kotak:

Contoh :
Jumlah Tertinggi adalah No.4 (16), Kedua No.2 (14), Ketiga No.1 (11)
Maka, personaliti dalaman saya (sejak lahir) adalah Burung Hantu; luaran adalah Merak dan personaliti yang diperolehi dari pengalaman / perubahan hidup adalah Helang.

Jadi, sesiapa yang mempunyai perkiraan bagi personaliti Helang, iaitu sama ada tempat ke-2 atau ke-3, selalunya akan ‘bertindak dahulu’ untuk mengetuai kumpulan, jika tiada ahli dalam kumpulannya yang berpersonaliti Helang.

Contoh : Dalam satu kumpulan (4 orang):
                   A = 1 (Burung Hantu), 2 (Merak) dan 3 (Helang)
                   B = 1 (Burung Hantu), 2 (Merpati) dan 3 (Merak)
                   C = 1 (Merpati), 2 (Burung Hantu) dan 3 (Merak)
                   D = 1 (Merak), 2 (Helang) dan 3 (Burung Hantu)

Maka, yang akan bangun dalam memberikan arahan mungkin adalah D atau A (bergantung pada keadaan)


SILA ISI MAKLUMAT UNTUK MENGIRABuih Yang Berterbangan