BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, November 24, 2012

Jalan2 Cari Makan & Tayangan Filem Twilight Saga - Breaking Dawn Part 2!

     Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan blog! Kisah hari ini lebih banyak memperkatakan tentang kisah  hamba yang sekadar berjalan-jalan melepas bosan dan juga menenangkan otak sebelum meneruskan tugasan assignment kedua untuk program GCAP. Sebenarnya, hamba keluar sekadar untuk menemani rakan sebilik untuk membeli tiket bas di Hentian Putra, berdekatan PWTC, Kuala Lumpur. Manakala perancangan untuk menonton wayang pula hanyalah rancangan sampingan hamba, kebetulan pula filem Twilight Saga - Breaking Dawn Bahagian Ke-2 telah keluar di pawagam. Baiklah, hamba senaraikan pengalaman hamba di sini di dalam bentuk penulisan diari, yang mana lebih mudah, jelas dan juga tidak melalut-lalut (Almaklum, hamba agak sukar memendekkan ceritera).

~ 9.30 pagi ~
Hamba dan Eza telah bertolak ke Pasar Seni. Jalan telah mula sibuk di sekitar Pasar Seni. Di LRT, bertemu dengan seorang pelancong dari Yaman yang kebetulan bertanyakan arah untuk ke suatu tempat di Masjid Jamek. Menaiki LRT menuju ke KLCC.

~9.48 pagi ~
Kami berdua tiba di KLCC. Merayau-rayau mencari TGV Cinemas, KLCC disebabkan tidak biasa dengan kawasan tersebut. Membuat keputusan yang agak lama untuk membeli tiket, disebabkan permintaan seorang lagi rakan Ida untuk menyertai kami menonton filem. Memperolehi 3 buah tiket dengan tempat duduk yang agak selesa untuk menonton wayang, dengan masa tayangan pada jam 12.30 tengahari. Merayau-rayau di kawasan sekitar KLCC, termasuk membeli fishball, fishkek dan susu HP di Cold Storage Suria KLCC.  Menjalani sedikit 'survey' dengan seorang kakitangan KLCC dan memperolehi sebatang pen cenderamata KLCC. Melepak seketika di taman di belakang KLCC sambil menunggu kedatangan Ida.Pen cenderamata yang diperolehi melalui servey di KLCC

~10.30 pagi ~
Ida tiba dan menyertai kami berdua di taman. Kemudian, memasuki gedung ISetan KLCC. Hamba agak terpana melihat kaunter makanan-makanan Jepun dan Korea di sana. Merayau-rayau di sekitar kawasan itu dan berkesempatan mengenali beberapa juadah masakan Jepun seperti Tokiyaki, Onigiri, Raamen dan lain-lain. Manakala deretan bahan basah, termasuk ikan salmon kelihatan 'bersih' dan sangat kemas dibalut, yang mana kelihatan berbeza berbanding dengan makanan basah yang terdapat di pasaraya lain. Hamba terliur benar melihat raamen di kaunter makanan, dan berhasrat untuk mencubanya kelak setelah beroleh elaun nanti. Berehat di kawasan berhampiran TGV untuk menunggu waktu masuk ke dalam panggung.


Salah satu gerai yang menjual raamen. Hamba pasti mencubanya kelak!


Deretan gerai makanan Jepun dan Korea (sebelah kiri, tak kelihatan). Setiap satu hidangan mengiurkan!Antara makanan Jepun yang disejuk bekukan. Murah-murah tu!! Harga sushi pun boleh dapat dalam harga yang berpatutan kot!


Nigiri sushi (kecil) - Sushi dari telur ikan salmon. Harganya sekitar RM28.90.


Nigiri sushi (lengkap) - Rm14.90. Biar betul?! Jangan tak percaya!


 Ni pulak Unagi - Ikan keli bakar Jepun. RM18.90 untuk 1 baris (dalam gambar) dan besar-besar pulak tu!


Buih Yang Berterbangan