BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Oktober 06, 2011

Baby-Faced Beauty/동안미녀 - Korean Drama (Youthful Beauty / Pretty Young Woman)
Sinopsis drama : 

      Drama ini adalah mengenai seni rekaan fesyen yang berlaku pada masa kini. Watak utama, Lee So Young (Jang Na Ra) adalah seorang wanita yang masih bujang, walaupun sudah berusia 34 tahun. Sungguhpun begitu, So Young dikurniakan dengan wajah yang sentiasa kelihatan muda (baby-faced) sehingga menyebabkan ramai orang salah faham dengan anggaran usia sebenarnya. So Young sebenarnya bercita-cita untuk menjadi seorang pereka fesyen terkenal, tetapi disebabkan keadaan keluarganya yang tidak stabil ketika itu (ayahnya meninggalkan keluarga), menyebabkan dia terpaksa melupakan impiannya itu. Disebabkan faktor usia, So Young telah dipecat daripada pekerjaannya, menyebabkan So Young resah kerana menanggung keluarganya; ibunya yang sakit dan adiknya, Lee So Jin (Oh Yeon Seo), berusia 25 tahun yang bersikap penggoda. Akibat salah faham, So Young telah bertemu dengan Choi Jin Wook (Daniel Choi) yang berusia 7 tahun (27 tahun) lebih muda darinya. Lebih menyulitkan keadaan, disebabkan wajahnya yang kelihatan muda itu, So Young diterima bekerja di sebuah perusahaan fesyen terkenal iaitu The Style dengan menggunakan nama adiknya, Lee So Jin. 

      Syarikat itu diterajui oleh Ji Seung Il (Ryu Jin), seorang lelaki berusia 35 tahun yang kelihatan sombong, bongkak dan dingin; tetapi sebenarnya adalah seorang yang mesra, penyayang dan mengambil berat. Seung Il adalah seorang duda, dan mempunyai seorang anak perempuan iaitu Ji Hyeon Yi (Ahn Seo Hyun). Sikap So Young yang positif, naif, mesra dan tidak mudah berputus asa menyebabkan Hyeon Yi sangat rapat dengannya. Sikapnya amat berlainan terhadap kenalan ayahnya, Kang Yoon Seo berusia 26 tahun (Kim Min Seo) yang bekerja di syarikat ayahnya semata-mata untuk lebih 'rapat' dengannya. Yoon Seo sebenarnya telah lama menyintai Seung Il sejak menuntut di universiti, tetapi disebabkan Seung Il telah berkahwin ketika itu, dia mengambil keputusan untuk ke luar negara. So Young menempuh pelbagai rintangan dan halangan bagi menunaikan impiannya. Namun, tanpa diduga, segala kelakuannya dan tindakannya itu mendapat perhatian daripada dua orang jejaka yang menyukainya dalam diam. Dapatkah So Young mencapai cita-citanya atau terhalang di tengah jalan? Adakah dia akan dapat bertemu dengan jejaka yang dapat bersama-sama dengannya untuk menuju ke arah itu?Buih Yang Berterbangan