BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Rabu, November 21, 2012

Oh My English! ~~ Perbentangan Pertama (Individual Presentation) At AEU, Kuala Lumpur


     Selamat tengahari semua rakan-rakan bloggers yang dikasihi dan dihormati sekalian. Syukur ke hadrat Illahi dengan limpah dan kurniaNya masih dapat bersama-sama semua untuk meneruskan kehidupan di muka bumi yang dicipta Allah s.w.t. Pada hari ini juga, hamba dan rakan-rakan sedang menjalani proses pembentangan secara individu bagi latihan GCAP yang sedang kami semua jalani yang mana akan berakhir pada 23 Disember 2012.


Mr. Raj sedang meneliti/memerhati pembentangan peserta


Salah seorang rakan sekelas sedang membuat pembentangan


Rakan-rakan sekelas sedang khusyuk mendengar pembentangan selama 5 minit (bagi setiap orang)


Ada juga sedang sibuk mendownload sesuatu....


Salah seorang rakan dan juga kertas pembentangan

      Jujur hamba katakan bahawa hamba bersedia untuk menjalani pembentangan, tetapi apabila mendapati bahawa hamba merupakan orang pertama menerusi cabutan nombor, hamba sangat cuak dan mula mengalami gemuruh. Tatkala memberikan ucapan di hadapan, mulalah 'darah gemuruh' meluru ke dada dan muka, seolah-olah mahu membuarkan diri dari tuan empunya tubuh. Ucapan mula tunggang langgang, jantung berdegup kencang dan point yang disampaikan tiada kesan. Aduh!!! Sakit sungguh rasanya bila tak dapat mengolah dengan baik ayat untuk digunakan di dalam pembentangan.


     Tetapi, rasa sungguh lega apabila menjadi orang pertama yang memulakan pembantangan. Apapun segalanya telah berlalu, dan di sini hamba paparkan beberapa detik di dalam pembentangan dan juga video pembentangan ~~Insyaallah, hamba akan perbaiki kemahiran berbahasa ini dan berupaya mencabar diri untuk menjadikan persembahan di masa depan kelak lebih baik.


Buih Yang Berterbangan