BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, September 05, 2009

Kenangan STPM (PSV) 2007 : Bahagian III


Proses meratakan gam ke seluruh bahan
 


Dibiarkan kering, supaya tidak diganggu oleh saiz dan kedudukan (dalam bilik)Tengah memotong alatan utama dalam model tersebut..
.

 Alatan-alatan yang separa siap diletakkan di atas model supaya memudahkan proses pengumpulan & pembaikan


Hamba sedang menyiapkan kapal; inspirasi daripada badan kura-kura gergasi
 


Hamba sedang menyiapkan tempat istirehat; hasil inspirasi daripada ketam
 
Hamba sedang menyiapkan pokok palma; yang menggunakan 100% daripada span bunga (yang dipotong halus; batang pokok) dan span basuh pinggan (daun pokok), dikuatkan dengan gam & jarum peniti
 


Hamba telah membuat sedikit pengubahsuaian pada pokok pagar & pokok renek dan menggantikannya dengan span ikan (yang digunakan dalam akuarium ikan)


Sudut pandangan atas 
 


Model yang telah siap sepenuhnya (dari bahagian atas)

 

Model dari pandangan sisi belakang
 


Model dari pandangan sisi depan
 


 Model dari sudut pandangan kiri


0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan