BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Januari 17, 2010

La Memoria De Dairies - Explenation Degree

Assalamualaikum....hola...buenes aries!!( Maaf kalau hamba silap). Hamba sengaja menambah tajuk ala-ala Mexico, kerana kelihatan tajuknya agak menarik untuk didengar & ditatapi umum...Bukankah tujuan utama blog, adalah untuk memberikan hiburan & informasi yang terbaik, di samping visual yang menarik dan kreatif untuk tatapan semua....Hamba ingin meletakkan tajuk dalam Bahasa Jepun, Cina atau Jawa pula selepas ini...Jadi, selalulah buka blog hamba & nantikan Al-Kisah dari hamba sehari-hari...

Insyaallah juga, jika ada kelapangan akal & masa, hamba akan selitkan sekali ceritera tentang Nabi-Nabi  & Rasul, terutama junjungan kita; Nabi Muhammad S.A.W. Mungkin hamba akan menulis mengenai cerita-cerita dongeng, kerana itu adalah penangan al-kisah dari arwah moyang nenda hamba di Johor & ayahanda saudara (Pak Su) yang gemar bercerita; terutama sebelum hamba & adinda hamba beradu di kamar....terasa rindu pula dengan kenangan yang lalu...seolah ingin kembali menjadi kanak-kanak semula...Namun, hamba akui, ia tak akan berulang semula & akan kekal sebagai sejarah...

Baiklah, di sini hamba lampirkan gambar-gambar kenangan yang menggamit memori hamba; kerana gambar ini diambil oleh sahabat hamba. Maka, hamba tiada simpanan gambar ini sehinggalah hamba berjaya jua akhirnya menyimpannya melalui laman Facebook. Hayatilah gambar ini ya...maaf kerana tiada catatan pada hari ini, kerana tiada ceritera yang menarik untuk dikhabarkan....Baiklah, bertemu kita di lain masa....


Kenangan ketika Semester 2; mengadakan pameran batik di galeri UPSI
(Dari kiri : Bib, Nurra, Hidayah, Idayu & hamba)

 

Kenangan ketika malam KASWA; yang diadakan di KUO
(Dari kiri : Jessie, Nurra, hamba, Bib, Jamil, Md Din & Hairil) 


0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan