BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, April 18, 2010

Pengumuman Penting!!

Assalamualaikum....syukran kerana banyak kerja-kerja telah beres...kecuali bagi Pengajaran Komunikasi Visual. Memang memeningkan kepala....Baiklah, apa yang hamba ingin catatkan di sini adalah...bagi memenuhi citarasa hamba yang kian membuak-buak di dalam jiwa, hamba akan cuba menerbitkan 'manga' sendiri dan juga insyaallah akan 'menterjemahkan' manga-manga kegemaran hamba, yang hamba sukai... Tidak banyak manga yang hamba minati, dan sememangnya hamba berasa kasihan dengan rakan-rakan hamba yang tidak memahami bahasa Inggeris tetapi ingin membaca manga. Insyaallah, hamba akan cuba menterjemahkan karya-karya tertentu yang hamba sukai dan harap rakan-rakan bloggers menyukainya...Ini sekali gus membantu semua..hamba akan cuba buat perlahan-lahan kerana kebanyakannya perlu ditapis dahulu...



Ouke No Manshou aka Sumpahan Diraja Mesir


Ryuuroden aka Lagenda Anak Naga (cuba untuk dicari sambungannya)


Sailormoon aka Gadis Berbaju Kelasi Bulan


Naruto dan Naruto Shippuden


Eye-Shield 21 aka Pemain Berhelmet Tertutup No.21


Mahou Sensei Negima aka Guruku Adalah Ahli Magik Negi

Selain itu, saya akan cuba memperkenalkan laman 'Mari Belajar Asas Photoshop Dan Illustrator' khusus buat rakan-rakan blog yang ingin mempelajari asas (basic). Malah, saya harap akan ada komen-komen membina dari sahabat-sahabat yang prihatin dan mungkin akan turut sama memberikan nota bagi menguatkan lagi laman tersebut. Ini disebabkan saya juga amat 'hijau' dalam ilmu tersebut dan hanya ingin berkongsi maklumat ringkas dengan rakan-rakan blog yang lain...

Baiklah, tunggu berita daripada hamba dan insyaallah yang lain akan menyusul tidak berapa lama lagi. Semoga bertemu kita di dalam penulisan hamba yang seterusnya. Ja Mata!!!


0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan