BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Oktober 20, 2011

Tayangan Perdana 10 : Detective Conan OVA 2 - 16 Suspects?!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan OVA 2 : Jurokunin no Yogisha?!


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis ringkas

Pada suatu hari, Conan (Shinichi), Ran, Kogorou, Eri, Professor Agasa, Haibara, Genta, Ayumi dan Mitsuhiko telah menghadiri majlis yang diadakan oleh salah seorang anggota polis Jepun, Ninzaburo Shiratori di rumahnya. Ran turut membawa Hattori Heiji (Detektif Sekolah MenengahTimur Jepun) dan rakannya, Toyama Kazuha yang kebetulan datang berkunjung dari Osaka. Tumpuan utama di dalam majlis ini adalah koleksi arak terkenal (mahal, harganya mencecah jutaan ribu Yen!) milik beliau, yang mana salah satunya akan disajikan kepada mereka. Tetapi, ketika Shiratori kembali semula ke rak simpanan tersebut, dia mendapati botol arak tersebut telah dipecahkan! Oleh itu, setiap orang yang berada dalam majlis tersebut merupakan suspek dalam kejadian ini. Bagaimanakah Conan (Shinichi) menyelesaikan masalah yang rumit ini?
0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan