BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Oktober 29, 2012

Pengalaman Pahit Untuk Dikenang & Berita Tentang Diri


   Assalamualaikum w.r.t. Bertemu kita lagi di dalam halaman yang luas di alam maya ini. Syukur ke hadrat Illahi hendaknya kerana masih berbesar hati memanjangkan usia hamba untuk menulis lagi tinta di laman maya ini untuk tatapan semua. Adapun demikian hendaklah kita sekaliannya bersyukur kepada Illahi agar sentiasa dipanjangkan umur dan sihat untuk meneruskan kehidupan sebagai hamba Allah di dunia yang serba sederhana ini. Hamba sekadar ingin menyampaikan berita bahawa hamba akan menjalani latihan untuk memantapkan lagi kemahiran hamba serta mendapat kerjaya yang diinginkan ~ Guru.

   Selain itu, hamba dan keluarga menerima dugaan sekali lagi apabila bapa saudara hamba telah pergi selama-lamanya mengadap Illahi pada hari semalam, tepat jam 9 pagi di Hospital Seberang Jaya, Pulau Pinang setelah bertarung nyawa sehabis daya. Ini disebabkan kecederaan parah di otak yang tidak dapat diselamatkan lagi dan mengalami keadaan koma selama 1 minggu. Doktor turut mengatakan harapan arwah telah tipis dan hanya menunggu saat degupan jantungnya terhenti. Dikhabarkan oleh bapa saudara hamba yang kedua terakhir, Achik Khamis bahawa ramai kenalan arwah dari seluruh negeri khususnya dari Jabatan Kastam di Pulau Pinang tidak putus-putus melawat arwah dan menyedekahkan Yassin dan Al-Fatihah sepanjang arwah dirawat di Pusat Rawatan Rapi (ICU) hopital tersebut. Bahkan setelah meninggal dunia, jenazah beliau diiring kembali ke tanah kelahiran arwah di Felda Mayam, Bera oleh beberapa kereta peronda dari Jabatan Kastam yang mana sarat dengan muatan (orang) iaitu rakan-rakan seangkatan bapa saudara. Arwah sememangnya disenangi oleh ramai kenalan beliau kerana keramahannya serta sikap baik hatinya.

     Paling menyentuh hati apabila saat menatap wajah sepupu hamba, iaitu anak arwah yang sulung yang dipanggil Fitri. Fitri yang kini berusia 2 tahun lebih masih belum mengerti apa-apa dan masih pantas untuk mengulum senyum tawa sedangkan ramai yang datang mengendong mahupun memeluknya penuh keharuan kerana mengenangkan status anak kecil itu yang kini bergelar anak yatim. Lebih meruntun jiwa, bila melihat keadaan bonda saudara hamba yang juga adinda kepada bonda hamba yang kini sedang sarat mengandung anak kedua, yang bakal melahirkan anak pada penghujung tahun ini. Besar sungguh dugaan yang diterima oleh keluarga bonda hamba lebih-lebih lagi bonda saudara. Wajahnya kelihatan 'kukuh' memperlihatkan kekuatan sedangkan di hatinya, hamba dapat merasakan betapa hatinya sayat dan pilu apabila kehilangan suami tercinta apatah lagi apabila melihat anak sulungnya, Fitri yang saling tak tumpah dengan wajah ayahandanya. Hampir menitis air mata ini melihat bonda saudara, apatah lagi bonda hamba sendiri yang mula 'banjir' sejak dari awal lagi.

     Apapun, syukur semuanya selamat dengan baik. Jenazah selamat dikebumikan pada jam 2 pagi setelah agak lama 'tersangkut' di Genting apabila van pertama rosak. Semoga keluarga kami tabah menghadapinya setelah kehilangan nenda berdua (ayahanda dan bonda kepada bonda), yang pergi menghadap Illahi 3 tahun yang lalu. Apapun, hamba berharap hamba akan dapat membantu apa yang patut dan sama-samalah berdoa untuk kesejahteraan mereka. Sekian, warkah hamba buat masa kini. Esok sinar harapan menanti dan hamba akan meneruskan kehidupan demi masa depan yang tak dapat dibayangkan. Wassalam.

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan