BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Januari 08, 2011

Tayangan Perdana 2 : Detective Conan The Movie 1 - The Time-Bombed Skyscraper!

Dengan ini hamba mempersembahkan,

Mei Tantei Conan 1 - Tokei-Jikake no MatenrouTerbahagi kepada 5 bahagian.

Sinopsis ringkas

Seorang arkitek yang terkenal di Jepun, Professor Moriya Teiji telah menghantar surat jemputan ke rumah Shinichi. Kudou Shinici telah memaklumkan kepada rakannya, Mouri Ran untuk menggantikan tempatnya sebagai untuk tidak menghampakan permintaan tuan rumah. Ran menerimanya dengan satu syarat, bahawa dia hendaklah sama-sama menonton wayang di Bangunan Terulung Beika pada jam 10 malam, bersamaan 3 Mei. Di rumah Professor Moriya, Conan (aka Shinichi) telah berjaya menyelesaikan kuiz dan dibenarkan melihat hasil-hasil karya beliau di galerinya. Kemudian, pada tarikh 3 Mei itulah, segala insiden ini bermula....


Part 1
Part 2Part 3Part 4Part 5 (Akhir)P/s : Cerita ini mempunyai pengajaran yang tersendiri, iaitu Pertama, sikap terlalu mementingkan kesempurnaan kadangkala akan memakan diri sendiri; Kedua, Didiklah generasi muda supaya sentiasa aktif dalam berfikir dan belajar tentang kehidupan dengan lebih mendalam dan terakhir; hargailah masa dan ketika bersama-sama insan yang tersayang agar tidak menyesal di kemudian hari.


0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan