BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Oktober 07, 2011

Tayangan Perdana 6 : Detective Conan OVA 1 - Conan Vs Kid Vs Yaiba : The Decisive Battle Over The Treasure Sword


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan OVA 1 : Conan tai Kiddo tai Yaiba Hoto Soudatsu DaikessenTerbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis ringkas :

Pada suatu hari, Mitsuhiko telah membawa sebuah beg yang sarat dengan manga (istilah komik dalam Bahasa Jepun) ke kelas. Ini disebabkan dia telah berjanji dengan Conan (Shinichi) untuk membawanya kerana kalah dalam permainan. Ketika pulang dari sekolah, Conan, Ayumi, Genta dan Mitsuhiko telah terserempak dengan seorang ahli sihir muda, Koizami Akako (salah satu watak yang terdapat dalam siri Kaito Kid, pencuri terhandal) dan Akako telah meramalkan sesuatu kepada Conan. Ini merunsingkan Conan. Di rumah Mouri Kogoro pula telah didatangi oleh dua orang pelanggan dari keluarga Mine, yang telah diberi sepucuk surat oleh Kaito Kid yang menyatakan hasratnya untuk mencuri khazanah berharga keluarga itu, Pedang Pusaka Mine. Oleh itu, Conan mesti mencari jalan untuk memastikan khazanah itu tidak berjaya dicuri oleh Kaito Kid dan telah merancang sebuah perangkap untuk penjenayah 'tersohor' itu....0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan