BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Oktober 07, 2011

Tayangan Perdana 7 : Detective Conan Live-Action Drama Series Episode 1- Conan Before Becoming the High School Detective, Uncovering the Mystery of the Murder!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Live-Action Drama Series Episode 1 : 
Conan ni naru mae no Koukousei Tantei ga, Furin Satsujin no Nazo o abaku!


Terbahagi kepada 2 bahagian sahaja.

Sinopsis ringkas :

Kudou Shinichi (Mizubata Junpei), Mouri Ran (Kutsuna Shioli) dan Mouri Kogoro (Jinnai Takanori) telah tersedar dari 'tidur' yang panjang dan mendapati mereka terkurung di dalam sebuah bilik putih yang luas. Shinichi dan Ran mendapati tangan mereka digari bersama, manakala Kogoro masih seperti biasa. Mereka telah terjumpa dengan sepucuk surat, yang merupakan daripada peminat setia dan pengkagum Shinichi. Mereka dikehendaki meyelesaikan 'puzzle' dari sebuah mesin. Penyelesaian kepada 'puzzle' itu membawa mereka mengimbau kembali peristiwa pembunuhan melibatkan seorang jurugambar terkenal yang membunuh modelnya akibat cemburu dan salah sangka.

Part 1


Part 2 (Last)P/s : Siri drama ini adalah meraikan 50 tahun wujudnya Detective Conan oleh Shonen Jump. Drama ini ditayangkan setiap malam Khamis, dan mempunyai 13 episod yang baru berakhir minggu lepas. Hayati drama yang mencabar ini secara live-action, berbanding anime yang lebih 2D.

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan