BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Januari 01, 2012

Tayangan Perdana 27 : Enthiran (The Robot) 2010


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan 

Enthiran (The Robot) 2010 - Versi Hindi


Terdapat dalam 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas:

Filem ini merupakan adaptasi daripada versi Tamil (asal). Kisah ini bermula apabila seorang sainstis muda bernama Dr. Vaseegaran (Rajinikanth) telah bertungkus-lumus selama 10 tahun lamanya untuk menghasilkan sebuah robot yang menyerupai manusia atau android. Vaseegaran dibantu oleh 2 pembantunya, iaitu Siva (Santhanam) dan Ravi (Karunas). Usahanya berhasil mencipta sebuah robot humanoid pertama yang kemudian dinamakan sebagai Chitti (Rajinikanth). Hasil ciptaannya itu mendapat perhatian umum, setelah pengisytiharan kewujudan Chitti di dalam sebuah persidangan robotik. Namun, kejayaannya itu dicemburui oleh seorang sainstis veteren juga mentor Dr. Vaseegaran sendiri, iaitu Dr. Bohra (Danny Denzongpa) yang telah bertahun-tahun berusaha mencipta sebuah robot seperti Vaseegaran, namun masih tidak berhasil. Sana (Aishwarya Rai Bachchan) kemudian membawa Chitti ke rumahnya bagi membantunya dalam mengulangkaji kerana akan menghadapi peperiksaan, yang kemudiannya berakhir dengan pelbagai kejadian yang tidak diduga serta lucu. Keadaan bertambah tegang, apabila Chitti tidak mendapat 'kelulusan' daripada pihak Artificial Intelligence Research and Development (AIRD) Institute yang mempersoalkan manipulasi robot itu kepada pihak lain. Ini membuatkan Vaseegaran berang, dan cuba membuktikan kebolehan Chitti di mata masyarakat. Apakah yang dilakukan Vaseegaran? Adakah kewujudan Chitti mendatangkan kebaikan atau keburukan?
0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan