BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Januari 01, 2012

Tayangan Perdana 28 : Ra-One 2011 - Hindi Movie


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Ra-One 2011 - Hindi Movie


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Filem ini mengisahkan zaman milinium, iaitu pada tahun 2030; iaitu zaman di mana kemudahan teknologi berkembang dengan pesat serta menjadi 'nadi' dalam kehidupan manusia sehari-hari. Kisah bermula di United Kingdom (UK) pada tahun 2030, iaitu dalam sebuah persidangan teknologi. Di dalam persidangan itu, Jenny Nayar (Goswami) seorang pekerja bagi Syarikat Perindustrian Baron telah memperkenalkan sebuah teknologi baru yang mana membolehkan sebarang ciptaan daripada dunia siber 'diwujudkan' atau 'dibawa' ke dunia nyata, menggunakan transmisi wireless daripada gabungan beberapa perisian wireless yang lain. Shekhar Subramanium (Shah Rukh Khan), yang juga merupakan rakan sekerja Jenny pula, berdepan dengan peluang terakhir bagi menghasilkan sebuah 'video permainan maya' yang berlainan serta mampu menjana keuntungan kepada syarikat. Bagi mendapat pengiktirafan dan pujian daripada anaknya, Prateek Subramanium (Verma) dan juga permintaan daripada isterinya, Sonia Subramanium (Kareena Kapoor); akhirnya dia menghasilkan sebuah permainan video yang menjadikan penjahat (villain) lebih kuat dan bijak berbanding wira (hero). Idea ini terhasil melalui kenyataan anaknya, yang menyatakan penjahat adalah lebih banyak kelebihan serta tiada peraturan. Kumpulan itu akhirnya berjaya menghasilkan sebuah video permainan bernama Ra-One, dengan Ra-One sebagai penjahat dan G-One sebagai wira (watak yang akan digunakan oleh pemain). Kedua-dua nama ini diambil daripada kisah kitab Mahabrata yang terkenal, iaitu Ravan (Ra-One) dan Jeevan (G-One). Semasa penghasilan permainan ini, Shekhar dan Akashi (Tom Wu) menyedari bahawa karekter Ra-One seolah-olah bergerak, tersenyum malah bertindak balas dengan sendiri, akibat tindak balas daripada cip teknologi ciptaan Jenny. Apakah yang terjadi? Adakah permainan ini mampu mendatangkan keuntungan kepada syarikat? Dapatkah Shekhar mendapat pengiktirafan daripada anaknya sendiri?Part 1SILA TEKAN DI SINI (SAMBUNGAN)

Part 2
Part 3 (Last)P/s : Cerita ini menarik untuk ditonton, namun dinasihatkan bahawa filem ini mengandungi beberapa gurauan 'nakal' serta kurang sesuai untuk tontonan kanak-kanak pada babak-babak tertentu. Dinyatakan bahawa terdapat 2 buah lagu di dalam filem ini menggunakan suara penyanyi terkenal Akon yang terkenal dengan lagu "Lonely". Lagu-lagu yang dibawanya adalah "Criminal" dan "Chammak Challo", dan tiada dubbing dalam penggunaan bahasa Hindustan, kerana sememangnya dinyanyikan oleh Akon sendiri. Hamba sertakan sekali video "Making of Chammak Challo" untuk tatapan semua, bahawa hamba tidak menipu anda semua. Selamat menonton!!


Jangan tak percaya....Akon pun mampu menyanyi lagu Hindustan tau!

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan