BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Oktober 13, 2012

Tayangan Perdana 29 : Detective Conan OVA 4 - Conan And Kaito Kid And The Crystal Mother


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan OVA 4 : Conan to Kaito Kiddo to Kurisuturu Maza


Terdapat dalam 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Mengisahkan tentang operasi pihak polis Jepun yang diketuai oleh Nakamori Ginzo untuk menghalang Kaito Kid dari mencuri sebuah kristal dari seorang Ratu dari kerajaan Ingram yang bernama Elizabeth. Kristal itu bernama "Crystal Mother" yang bermaksud "Ibu Kristal", yang merupakan kristal yang paling besar di seluruh Eropah. Ini disebabkan Kaito telah menghantar surat menyatakan hasratnya untuk mencurinya ketika Ratu berada di dalam kereta api Royal Express. Selain itu, Inspektor Nakamori telah mengajak anaknya, Nakamori Aoko dan Kuroba Kaito (yang sebenarnya adalah Kaito Kid) untuk menemaninya dalam operasi itu. Peluang itu sebaik-baiknya digunakan oleh Kaito untuk cuba mencuri kristal tersebut, namun setelah berjaya mendapatkannya pada percubaan pertama hasratnya terhalang apabila mendapati anak kepada Ratu Elizabeth, Putera Philip sangat obses untuk menangkap dirinya sebagai memperoleh perhatian dan penghargaan dari ibunya sendiri. Keadaan semakin sulit bila mendapati ada seorang penjenayah bernama 'Jackal' yang terlepas dari penjara, memburu Kaito untuk tujuan tertentu. Apakah yang bakal berlaku? Dapatkah Kaito menghalang kejadian tidak diingini berlaku pada dirinya, sekaligus merahsiakan identitinya?

P/s : Kasih sayang seorang ibu adalah terlalu agung walau sedingin manapun ibu tersebut. Sebagai anak, kita seharusnya memahami dan menyayangi ibu kita, bukan hanya tahu menyalahkan dan menyinggung ibu. sekeras-keras hati seorang ibu, jauh di sudut hati tersorok kasih sayangg yang amat luas untuk anaknya. Jadi, hargailah ibu anda walau siapa ibu kita.

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan