BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Selasa, Disember 27, 2011

Tayangan Perdana 22 : Detective Conan The Movie 5 - Countdown To Heaven


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan 5 : Tengoku e no Kauntodaun


Terbahagi kepada 5 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Gin dan Vodka, dua pembunuh upahan daripada Organisasi Berbaju Hitam (yang telah mengecilkan Shinichi menjadi Conan) masih dalam pencarian untuk menjejak Miyano Shiho (kini telah bertukar nama sebagai Haibara Ai). Mereka telah ke rumah kakak Ai dan telah menemui pesanan ringkas di telefon, menyatakan mengenai maklumat keberadaan Ai di bangunan yang baru dibina dan bakal dirasmikan tidak lama lagi di Tokyo (Niitamashi Twin Towers) dengan Kudo Shinichi. Ini membuatkan mereka membuat rancangan bagi menghapuskan kedua-dua 'ancaman' sekaligus. Dalam perjalanan pulang, Ahli Detektif Muda dan Prof Agasa singgah sebentar untuk melihat-lihat bangunan baru tersebut. Di sana, mereka bertemu dengan Ran, Sonoko dan Mouri yang telah dijemput untuk majlis perasmian bangunan baru tersebut. Namun, peristiwa yang tidak disangka berlaku apabila berlaku kes pembunuhan yang melibatkan 3 orang, iaitu Iwamatsu Ohki (pencipta bangunan itu), Hara Yoshioka (Eksekutif bagi Tokiwa Coorperation) dan juga Tokiwa Mio (Presiden Tokiwa Coorperation). Kematian mereka dikaitkan dengan seorang pembunuh berangkai yang kejam dan meninggalkan identitinya menerusi cawan sake yang ditelungkupkan serta terdapat pada sisi mayat yang ditemui. Apakah sebenarnya yang berlaku? Bagaimanakah Conan (Shinichi) dan Mouri merungkaikan kes yang rumit ini? Apakah Gin dan Vodka dapat menemui Ai yang telah mengecil serta adakah mereka yang membunuh ketiga-tiga mangsa?

Part 1


Part 2Part 3Part 4Part 5 (Last)
P/s : Menerusi filem ini, kita semua dapat menyaksikan bagaimana bijak dan mengapa Ai (Miyano Shiho) terpilih menggantikan bapanya untuk menghasilkan 'projek' bagi organisasi ini. Kadar penaakulan serta ketepatan pemikirannya hampir menandingi Shinichi, tetapi hanya berdasarkan beberapa sandaran serta memerlukan bantuan/'hint' kadangkala daripada Shinichi sendiri. Malah, dapat disaksikan begitulah kekejaman organisasi yang tertutup serta terlindung hanya semata-mata untuk memastikan 'ambisi' mereka tercapai.

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan