BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Selasa, Disember 27, 2011

Tayangan Perdana 24 : Detective Conan Magic File 2 - Kudo Shinichi :The Case of The Mysterious Wall and The Black Labrador


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Magic File 2 : Kudo Shinichi Nazo no Kabe to Kuro Rabu Jiken


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Kes ini berlaku ketika Shinichi masih seorang remaja dan bertemu dengan organisasi tersebut. Pada suatu hari, Shinichi bertemu dengan seorang lelaki yang sedang duduk termenung di sebuah taman. Lelaki tersebut, Akimoto Kouichi meminta bantuan daripada Shinichi bagi membuktikan 'alibi' dirinya. Kouichi telah menjelaskan bahawa pada hari Khamis yang lalu, neneknya telah ditemui mati di rumahnya dan polis mengesyakinya sebagai penjenayah yang melakukannya, disebabkan 'alibi'nya yang lemah, berbanding suspek yang lain. Hal ini menyebabkan dia terpaksa ke taman berkenaan untuk menemui sebarang bukti yang menunjukkan dia berada di taman ini; ketika kejadian pembunuhan itu berlaku. Bagaimanakah Shinichi menyelesaikan masalah lelaki itu dan masalahnya dengan Ran?


P/s : Di dalam sedutan ini, kita akan dapat melihat Ayumi, Genta dan Mitsuhiko yang masih berada di sekolah tadika (kecil). Mereka kelihatan sangat comel dan kiut! Selain itu, turut ditampilkan kedua ibu bapa Shinichi iaitu Kudo Yusaku dan Kudo Yukiko. Hamba paling cemburu melihat betapa besarnya perpustakaan milik keluarga ini, walaupun tahu ianya hanya sekadar animasi sahaja. Ini bermakna sememangnya keluarga ini tinggi ilmu pengetahuan serta mempunyai minat membaca yang sangat tinggi!! Mengapa kita tidak boleh mengikut kelakuan positif seperti ini?? Maka, fikir-fikirkanlah.

0 ulasan:

Buih Yang Berterbangan