BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Rabu, Julai 29, 2009

H1N1 Yang Kian Mempamerkan Taring Kejahatannya....

Bertemu kita lagi dalam segmen ini. Hamba sekadar ingin mengatakan bahawa penyakit berjangkit akut atau selesema babi semakin menular di pelusuk merata tempat di negara kita. Hamba juga kini sedang dalam tempoh kuarantin, yang mana baru sahaja bermula pada malam ini. Para pelajar semua tidak dibenarkan keluar dari kediaman masing-masing sehinggalah arahan seterusnya dikeluarkan. Hamba merasa agak terkejut kerana tidak menyangka bahawa penyakit berjangkit ini akhirnya dapat juga 'menjejakkan kakinya' ke kawasan ini.

Hamba turut merasa khuatir, sekiranya hamba akan menjadi mangsa seterusnya. Tetapi, kiranya itu adalah takdir dari Tuhan, hamba tak dapat mengelakkannya. Kini, kami dikuarantin di rumah kami dan tidak dibenarkan sekali-kali keluar dari kawasan kolej. Kelas kami juga tidak dapat dijalankan kerana 'tempoh' kurungan ini. Hai, nampaknya ada harapan masuk paper esok pagi...

Apa-apa yag berlaku pun, kita semua hendaklah sentiasa berjaga-jaga dan menjaga kebersian diri. Bukan kerana hendak menjaga penampilan kita di hadapan awek/pakwe sahaja. Sekurang-kurangnya demi diri sendiri....akhir kata itu sahajalah pembuka bicara dari hamba.

Sekian, wassalam......

Buih Yang Berterbangan