BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Mei 13, 2012

Edisi Khas Untuk Semua - Selamat Hari Guru!!


     Ya-Ha!! Bertemu lagi kita semua di dalam ruangan yang tidak seberapa ini. Hamba tika ini masih belum mampu untuk melelapkan mata kerana mencari maklumat-maklumat berkaitan bagi diletakkan di dalam laman yang kecil ini. Di kesempatan ini, hamba ingin mengucapkan "Selamat Hari Ibu" kepada semua ibu-ibu di seluruh dunia, bukan sahaja pada hari ini, tetapi pada hari-hari yang selanjutnya juga. Hamba juga tidak mahu ketinggalan juga ingin mengucapkan "Selamat Hari Guru" kepada semua guru-guru, terutama semua rakan-rakan guru serta rakan-rakan sekumpulan; yang mana baru sahaja menamatkan pengajian serta sama-sama berkonvokesyen pada 8 Mei yang lalu.

      Kenangan ketika menyambut Hari Guru di sebuah sekolah di Kuantan, masih terakam segar di ingatan. Sungguhpun hamba ketika itu masih bergelar guru praktikal (Semester 7), tetapi hamba juga diraikan selayaknya sebagaimana guru-guru yang berpengalaman yang lain. Hamba mula dikenali setelah sketsa Kelab Drama yang dikawal selia oleh hamba mendapat pujian khas dari pengetua sekolah. Tetapi, perasaan ketika itu sangat meriah dan gembira kerana disambut baik, walaupun hanya sebagai guru praktikal. Selain itu, tidak dilupakan juga jasa-jasa oleh ramai insan bergelar guru di sekeliling hamba yang selama ini telah mencurah ilmu dan bakti kepada hamba, walaupun hamba mempunyai masalah dalam pembelajaran serta membantu hamba berevolusi - iaitu dari seekor ulat bulu yang lemah, kurang cantik dan kurang serba-serbinya berbanding serangga lain, akhirnya telah berjaya keluar dari kepompong sutera sekaligus menjelma menjadi seekor rama-rma yang cantik rupanya. Terima kasih banyak-banyak cikgu-cikgu semua!!! Jasa anda semua sangat membantu hamba dalam mempelajari dan memahami erti kehidupan yang sebenar.

     Di sini, hamba selitkan sebuah video yang  hamba perolehi di Youtube, mengenai seorang guru muzik yang mengajar di kelasnya; kesemuanya pelajar lelaki. Walaupun berunsur lawak, tetapi mempunyai makna yang tersendiri dan tersirat. Sama-samalah hayati video ini dan semoga terhibur!Buih Yang Berterbangan