BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Oktober 27, 2013

Kursus Penataran Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) Tingkatan Tiga 2013 (Kohot 3) Peringkat Negeri Sembilan (Subjek PSV)

Assalamualaikum salam ukhwah dan salam 1 Malaysia hamba ucapkan kepada rakan-rakan bloggers sekalian. Setelah beberapa lama hamba menyepikan diri, akhirnya hari ini dapatlah hamba meluangkan masa untuk melakar tinta sekali lagi di ruangan ini. Pada hari ini ingin hamba berkongsi ilmu dengan rakan-rakan semua berkaitan dengan kursus Penataran PBS Tingkatan 3 2013 yang kini hamba hadiri di Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Besar, Tampin bermula pada 24 Oktober hingga 26 Oktober (Khamis hingga Sabtu) dan disambung lagi pada hari Isnin, 28 Oktober. 


Suasana semasa kursus dijalankan, ketika ini sesi ke-2 sedang berlangsung

Tujuan kursus ini diadakan adalah bagi memberikan maklumat terbaharu terutama dari segi pemberian BAND bagi penghasilan karya (evidens) murid sekolah menengah, iaitu kepada murid Tingkatan 3 pada tahun hadapan. Sungguhpun kursus ini adalah berkaitan dengan PBS Tingkatan 3, tetapi masih boleh dikaitkan dengan skala pemberian band bagi PBS Tingkatan 1 dan 2. Kami semua diberikan penerangan dengan jelas serta perbincangan yang melibatkan penghuraian masalah serta membincangkan masalah-masalah berkaitan pelaksanaan PBS di sekolah serta berkaitan dengan masalah murid (yang mana seringkali ponteng, ada masalah komunikasi dan sebagainya). Sebagai orang baru dalam bidang ini, ternyata kursus ini telah memberikan impak yang sangat berkesan kepada hamba terutama dalam menjadi seorang penilai yang baik terutamanya dalam memberikan markah dan penyata band kepada pelajar. Perbincangan diadakan dalam acara yang padat namun santai, tetapi penuh dengan perbincangan dan informasi. Di sini juga, kami diberikan tips-tips bagaimana untuk menggalakkan pelajar untuk lebih meminati PSV sendiri serta menyelesaikan masalah dalam proses pentaksiran PBS. Keadaan ini dilihat memberikan manfaat terutama kepada guru-guru bukan opsyen (yang mengajar PSV, tetapi tidak mengikut opsyen pengajian semasa di pusat pendidikan atau universiti) bagi memperoleh informasi sekaligus melihat kemudahalihan PSV dalam pendidikan.


Hasil karya PSV dipamerkan di sudut yang disediakan


Rakan-rakan guru PSV yang bertandang ke sekolah ini membuat lawatan dan rujukan mengurus fail PBS PSV dengan baik 


Fail Showcase yang disediakan mengikut guru yang mengajar

Buih Yang Berterbangan