BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Rabu, Oktober 05, 2011

Kedatangan 'Orang Baru' Ke Dalam Blog Ini

       Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua, terutama rakan-rakan bloggers semua. Pada hari ini dengan sukacitanya hamba ingin menyatakan kedatangan 'Orang Baru' ke dalam laman blog hamba ini. 'Orang Baru' yang dimaksudkan adalah tayangan perdana terbaru yang hamba akan masukkan secara mingguan sehingga habis. Tayangan perdana ini adalah melibatkan drama bersiri Korea terbaru yang amat hamba gemari dan sukai pada ketika ini, iaitu "Baby-Faced Beauty". Selain daripada itu, hamba akan meletakkan cerita sampingan daripada Detective Conan, iaitu Detective Conan Live-Action Drama, Detective Conan OVA, Detective Conan Magic File dan Detective Conan : Episod Istimewa Pencuri Terhandal - Kaito Kid. Di sini, hamba akan meletakkan sinopsis drama Baby-Faced Beauty serta watak-watak utama yang menjayakan cerita ini. Oleh itu, buat sementara ini, hayati edisi 'trailer' Baby-Faced Beauty, Detective Conan Live-Action dan Detective Conan OVA.


Baby-Faced Beauty TrailerDetective Conan Live-Action Drama TrailerDetective Conan OVA TrailerBuih Yang Berterbangan