BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Isnin, Oktober 08, 2012

Perhatian! Kepada Rakan-Rakan ISMP Negeri Pahang!! ~ SILA AMBIL PERHATIAN!


Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan Bloggers. Di sini ingin hamba membuat satu pengumuman berkaitan dengan ISMP. Setelah mendengar dan membaca mengenai kedudukan ISMP di dada akhbar dan juga televisyen sendiri, pihak pelajar yang bernaung di bawah kumpulan Graduan ISMP 2nd  Batch telah sepakat untuk menghantar memorandum kepada pihak berwajib untuk mempertimbangkan perkara berkaitan isu temuduga (interview) guru dan juga isu posting. Maka dijadualkan pada 2 November 2012 bersamaan hari Jumaat kelak, akan dibuat proses penyerahan memorandum kepada pihak berwajib di pejabat mereka d Putrajaya, jam 3.00 petang. Tujuan memorandum ini dibuat adalah untuk:

1. Menjelaskan isu graduan ISMP IPTA yang tamat sebelum Jun 2012 tetapi tidak diberikan kata putus posting seperti yang dijelaskan kepada graduan JQAF.

2. Menuntut KPM (Kementerian Pelajaran Malaysia) memberi penjelasan tentang prosider dan jaminan penempatan guru bagi 4,500 ISMP IPTA sama ada yang tamat sebelum Jun 2012 dan selepas Jun 2012.

3. Memastikan penempatan guru yang dijamin kelak dilaksanakan pada bulan Januari hingga Mei 2013.

Oleh itu, hamba sebagai salah seorang ISMPian 2nd Batch ingin meminta agar rakan-rakan ISMPian dari semua universiti dan mengambil bidang pendidikan serta telah bergraduat sebelum atau selepas bulan Jun 2012 untuk menjadi ahli kepada Group Facebook Graduan ISMP 2nd Batch. Selain itu, diseru juga kepada rakan-rakan ISMPian yang menetap di Pahang, mendaftar di group Graduan ISMP Pahang 2012. Di sana, rakan-rakan akan dikehendaki memberi maklumat diri kepada wakil daerah masing-masing, melalui INBOX atau PESANAN.

Antara wakil mengikut daerah di Pahang adalah (mengikut nama FB masing-masing):

Daerah Raub - Cik A Tiq
Daerah Maran dan Jengka - Cikgu Haiy
Daerah Rompin/Muadzam Shah - Wa Mei dan Zila Norazilah
Daerah Kuantan - Mikail Azlan dan Hanim Azahar
Daerah Temerloh - Najibah Sham Saiful Bahari dan Dyana Arshad
Daerah Pekan - Anah Barkhia

Anda hanya diminta untuk menyerahkan nama penuh dan nombor telefon kepada wakil-wakil daerah ini. Maklumat untuk perjumpaan pula akan dimaklumkan oleh wakil-wakil tersebut. Oleh itu diminta rakan-rakan semua, terutama rakan-rakan ISMP Negeri Pahang bagi setiap universiti akan dapat memberi respond mengenai pengumuman ini. Di sini hamba lampirkan sekali link ke laman group terbabit.

1) GROUP FB GRADUAN ISMP PAHANG 2012 (TEKAN DI SINI)

2) GROUP FB GRADUAN ISMP 2ND BATCH (TEKAN DI SINI)

Bagi perjumpaan di Putrajaya dikehendaki sekurang-kurangnya 1000 org Graduan ISMP untuk turun padang bagi menyokong tujuan penyerahan ini.

Sekian, terima kasih.

P/s : Ya Allah, Kau permudahkanlah urusan kami. Kau permudahkanlah rezeki kami dan permudahkanlah haluan kami dalam menuntut hak.

Buih Yang Berterbangan