BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Mei 09, 2010

La Memoria De Dairies - Carte 6

Assalamualaikum kepada semua bloggers di dunia maya ini...Syukur ke hadrat Illahi akhirnya dapat juga hamba menjengah laman ini hatta untuk seketika bagi bersama-sama dengan saudara dan saudari semua. Al-kisah hamba kini sedang bertungkus lumus melihat-lihat semula ulangkaji nota-nota terdahulu...Al-maklum, 21 Jun - 2 Julai ini hamba akan sibuk bagi menjalankan ROS pertama hamba di sekolah lama hamba dahulu, SMK (LKTP) Kampung Awah.

Boleh dikatakan bahawa pada bulan Jun nanti adalah bulan yang agak sibuk bagi hamba. Keadaan ini disebabkan kedua-dua orang sepupu hamba, iaitu anak kepada ayahanda saudara iaitu Pak Ngah akan melangsungkan perkahwinan pada 10-12 Jun ini. Ia dibuat serentak, kerana kedua-duanya adalah anak perempuan. Adindanya, Nurul Azizah akan bernikah pada 10 Jun, manakala kekandanya, Nurul Hayati pada 12 Jun dan hari besarnya akan dilangsungkan pada 12 Jun itu juga. Syukran, mereka akan diijabkabulkan dengan insan yang mereka percayai akan dapat menjaga dan membimbing mereka ke jalan yang diredhai oleh Allah S.W.T. Kemudian, pada 18-20 Jun pula, ayahanda saudara yang bongsu, Pak Su dan isterinya, Mak Su akan menerima Ijazah Sarjana Muda Pendidikan di PWTC. Mereka mengajak hamba sebagai teman, selain mengajak nenda (hamba akan menjadi juru pandu arah semasa di sana). Hamba tidak kisah, asalkan semuanya selamat, tetapi tersemat di hati bangga kerana dapat menemani mereka, walaupun hanya sekadar melihat mereka menggengam ijazah di Majlis Konvokesyen Open University. Ia secara tidak langsung akan menaikkan semula semangat hamba untuk terus berjuang dengan lebih gigih bagi menggengam segulung ijazah selain daripada ilmu yang bertambah di dada.

Sekian sahaja tinta hamba pada kali ini. Bertemu kita lagi di dalam warkah seterusnya. Mungkin ketika itu, hamba telah usai menterjemahkan 1 atau 2 manga dan akan dipamerkan di dalam web ini supaya dapat dibaca, didownload oleh pembaca sekalian. 

Wassalam.....

Buih Yang Berterbangan