BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, November 03, 2012

Tayangan Perdana 31 : Detective Conan Live-Action Drama Series Episode 4 - Perfect Crime! The Notice Of A Murder At A Wedding, Reveal The Mystery Of The Locked Room Poisoning Trick!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan 

Mei Tantei Conan Live Action Drama Series Episode 4 : Kanzen Hanzai! Kekkonshiki de Satsujin Yokoku, Misshitsu Dokusatsu Torikku no Nazo o abake!Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Kudou Shinichi terpaksa menjalani 'denda' setelah kalah dalam permainan yang dijalankan oleh Mouri Ran dan Suzuki Sonoko semasa rehat di sekolah. 'Denda' tersebut adalah Shinichi tidak boleh mengabaikan atau tidak menunaikan 'permintaan' dari sesiapa pun selama satu hari. Sebenarnya 'denda' itu diadakan untuk membolehkan Ran mengajak Shinichi ke sebuah restoran dengannya, tetapi tidak berjaya setelah Shinichi terpaksa membantu ayah Ran, Mouri Kogoro di dalam sebuah majlis perkahwinan rakan sekolahnya iaitu Shimabara Kanon dan Motoki Kensuke. Ini disebabkan permintaan dari pihak pengantin sendiri dan menyiasat akan sepucuk surat berbaur ugutan yang ditujukan kepada kedua-dua mempelai. Keadaan menjadi lebih tegang apabila mendapati rakan kepada Kanon, iaitu Matsumoto Nana didapati mati setelah meminum air yang telah di'kocak' oleh Kensuke, yang mana didapati mengandungi soba yang mana merupakan punca kematiannya. Nana disahkan telah mati diracun kerana alahan (elergi) dengan soba. Tetapi, keseluruhan makanan dan minuman yang disediakan di restoran tersebut tidak mengandungi bahan tersebut, kerana setiap orang tahu akan alahan yang dialami oleh Nana. Siapakah yang bertanggungjawab membunuh Nana?


P/S : Sekiranya setiap manusia mampu untuk memahami antara satu sama lain, maka tiada sebarang bencana yang akan melanda kehidupan. Tetapi, jika memendam perasaan tanpa meluahkannya ia merupakan satu tindakan kurang bijak untuk dilakukan. Maka, kenalilah orang disekeliling anda dan bertegur sapa walaupun hanya ucapan ringkas. Juga, jangan berpura-pura.

Buih Yang Berterbangan