BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Januari 08, 2011

Tayangan Perdana 3 : Detective Conan The Movie 2 - The Fourthteenth Target


Dengan ini, hamba mempersembahkan, 

Mei Tantei Conan 2 : Jūyon banme no Taggetto

Terbahagi kepada 5 Bahagian.

Sinopsis ringkas:

Kisah bermula apabila Inspektor Megure ditembak dengan senjata crossbow, dan ditemui sebilah pisau pemotong kertas dan daun terup bertanda 'King' di atas mejanya. Manakala, Kisaki Eri (bekas isteri pada Mouri Kogorou  dan ibu kepada Mouri Ran), telah menerima satu set bungkusan coklat dan diracuni. Di atas mejanya terdapat daun terup bertanda 'Queen' dan bunga buatan kertas. Kemudian, Dr. Agasa pula telah ditembak oleh seseorang yang tidak dikenali dengan menaiki motorsikal. Ia juga meninggalkan tanda, iaitu sebuah perhiasan berbentuk lapan dan sehelai daun terup bertanda 'Jack'. Kudo Shinichi turut menerima sehelai daun terup bernombor 'Satu' atau 'Ace of The Spade'. Jadi, kini Shinichi harus mencari pemilik kad yang ke-14, bagi menyelamatkan mereka semua dari menjadi mangsa pembunuh kejam itu....


Part 1
Tayangan Perdana 2 : Detective Conan The Movie 1 - The Time-Bombed Skyscraper!

Dengan ini hamba mempersembahkan,

Mei Tantei Conan 1 - Tokei-Jikake no MatenrouTerbahagi kepada 5 bahagian.

Sinopsis ringkas

Seorang arkitek yang terkenal di Jepun, Professor Moriya Teiji telah menghantar surat jemputan ke rumah Shinichi. Kudou Shinici telah memaklumkan kepada rakannya, Mouri Ran untuk menggantikan tempatnya sebagai untuk tidak menghampakan permintaan tuan rumah. Ran menerimanya dengan satu syarat, bahawa dia hendaklah sama-sama menonton wayang di Bangunan Terulung Beika pada jam 10 malam, bersamaan 3 Mei. Di rumah Professor Moriya, Conan (aka Shinichi) telah berjaya menyelesaikan kuiz dan dibenarkan melihat hasil-hasil karya beliau di galerinya. Kemudian, pada tarikh 3 Mei itulah, segala insiden ini bermula....


Part 1
Buih Yang Berterbangan