BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Disember 31, 2011

Tayangan Perdana 26 : Detective Conan Special 2 - Phantom Thief Kid's Summer Festival : Phantom Thief Kid's Busy Date!


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Supesharu 2 : Natsu no Kaito Kiddo Matsuri - Kaito Kiddo no Isogashii Deto


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Kaito telah merancang untuk mencuri sebuah mahkota bernama "Angel Crown" dari sebuah pameran, namun percubaan pertamanya tidak berhasil disebabkan Inspektor Nakamori telah dapat membaca taktiknya serta peralatannya yang rosak pada saat-saat genting. Kaito meninggalkan sebuah nota kepada pihak polis untuk menyatakan kehadirannya bagi merampas kembali mahkota tersebut pada Ahad berikutnya. Tanpa diduga, Inspektor Nakamori telah mengecam wajah Kaito dan menyatakannya kepada anaknya, Aoko bahawa Kaito Kid sebenarnya adalah Kuroba Kaito! Aoko berasa sangat risau dan telah membuat keputusan untuk mengajak Kaito 'keluar berdua' bersama-samanya ke taman tema; dengan tujuan untuk menafikan tuduhan ayahnya terhadap Kaito, juga jatuh pada hari yang sama! Tindakan ini menyebabkan keadaan bertambah rumit. Bagaimanakah Kaito menyelesaikan masalah ini? Dapatkah dia berada di 2 tempat yang sama atau dia harus mengorbankan salah satu daripadanya?

P/s : Hamba sukakan suasana yang romantik dan tenang....tapi pada masa yang sama mendebarkan...Tapi memang menakutkan bila melihat Kaito menaiki roller coster tanpa duduk di dalamnya, tetapi berpaut di tepinya!! Hamba fobia dengan ketinggian!!!! (Walaupun selalu panjat tangki loji, tapi hamba pakai alat keselamatan, tapi kalau tak ada...memang ngeri!!!)

Buih Yang Berterbangan