BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Disember 04, 2011

Tayangan Perdana 13 : Detective Conan The Movie 15 - Quater of Silence


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan


Mei Tantei Conan 15 : Chinmoku no Kwota
Terbahagi kepada 5 bahagian

Sinopsis ringkas :

Pihak polis Tokyo menerima aduan daripada Gabenor Tokyo, Asakura Yuuichiro bahawa beliau menerima sepucuk surat berbaur ugutan ke atasnya sehari sebelum perasmian Laluan Touto, iaitu laluan kereta api terbaru bagi Metro Tokyo. Pada hari perasmian tersebut, Conan (Shinichi) bersama-sama Ahli Detektif Muda serta Prof. Agasa dan Haibara Ai sedang melalui terowong laluan kereta yang bersambungan dengan Laluan Touto tersebut. Conan telah menyedari bahawa seseorang telah meletakkan bom di kawasan terowong tersebut; semasa kereta milik Prof. Agasa melepasi penjenayah tersebut (mukanya tidak kelihatan); lalu memaklumkan perkara itu kepada Inspektor Megure yang berada di dalam kereta api tersebut. Tindakan pantas Conan telah menyelamatkan keadaan, daripada berlakunya kehilangan nyawa. Rentetan peristiwa ini membawa Conan dan rakan-rakannya ke Kawasan Perbandaran Baru Niigita, bagi memperolehi bukti serta mencari penjenayah tersebut. Di sana, mereka berkenalan dengan beberapa penduduk dan seorang remaja yang telah kembali daripada koma selepas 8 tahun, Tachihara Touma. Sekembalinya Touma daripada koma, berlaku pembunuhan dan insiden ini membawa Conan untuk merungkai semula kes yang berlaku 8 tahun dahulu. Lebih rumit lagi, rupa-rupanya Touma adalah satu-satunya 'bukti bernyawa' yang menjadi saksi utama kes itu......

Part 1

Buih Yang Berterbangan