BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Disember 29, 2011

Tayangan Perdana 25 : The Cat Return (2002)


Dengan segala hormatnya, hamba dengan ini mempersembahkan

Neko no Ongaeshi (2002)Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :


Dari kiri : Baron Humbert Von Gikkingen (Baron), Yoshioka Haru (Haru), Toto dan Muta

Filem ini memaparkan kisah seorang gadis bernama Yoshioka Haru, seorang pelajar sekolah tinggi yang menjalani kehidupan sederhana bersama-sama ibunya, Yoshioka Naoko; seorang pereka fesyen. Haru seorang yang pemalu, gemar mendiamkan diri serta kurang yakin diri di sekolah dan telah menyukai rakan sekelasnya, seorang pelajar lelaki kacak yang baru bertukar ke sekolahnya. Dalam perjalanan pulang ke rumah dengan rakan baiknya Hiromi, dia telah berjaya menyelamatkan seekor kucing berwarna gelap, yang mempunyai warna mata yang berlainan pada salah satu matanya daripada dilanggar lori ketika kucing itu hendak melintas jalan. Tanpa disangka, kucing itu boleh berdiri dan bercakap dengannya!; sambil berterima kasih padanya. Haru yang  kebingungan pulang ke rumah, dan berbincang dengan ibunya yang mengimbas kembali kisah di mana Haru pernah memberi makan kepada seekor anak kucing terbuang pada 8 tahun yang lalu. Pada waktu malam, Haru dikejutkan dengan kehadiran 'rombongan' daripada Kerajaan Diraja Kucing (Neko no Jotai). Rupa-rupanya, kucing yang diselamatkannya adalah Putera Mahkota Kerajaan Diraja Kucing , bernama Putera Lune! Sebagai tanda terima kasih atas pertolongan Haru, Raja Kucing (Neko no O) telah memberikan 'hadiah' kepadanya. Namun, apabila bangun pada keesokkan harinya, keadaan bertambah kusut. Apakah yang harus dilakukan oleh Haru? Bagaimanakah penyelesaian kepada masalah ini?

Watak-watak di dalam filem ini :

Yoshioka Haru (Haru) - Manusia Biasa


- Haru (Dalam Keadaan Biasa : Lakaran) -

Buih Yang Berterbangan