BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Mei 03, 2012

Menghitung Detik Menuju Majlis Konvokesyen UPSI Ke-14! - Bab 1


   Assalamualaikum diucapkan kepada rakan-rakan Bloggers yang dikasihi sekalian. Syukur juga dipanjatkan ke hadrat Illahi dengan sepenuh-penuh keikhlasan, kerana dengan berkat dan limpah kurnia dari-Nya, dapatlah hamba yang kerdil ini meneruskan kehidupan di bumi-Nya yang maya ini serta tidak lama lagi akan menerima segulung ijazah yang dinanti-nantikan 4 tahun selama ini. Ternyata hamba amat bersyukur ke hadrat Illahi kerana dikurniakan kesihatan yang baik dan umur yang panjang untuk dapat meneruskan kehidupan dan insyaallah dapat meneruskan legasi ayahanda dan bonda dalam kehidupan.

     Di sini juga ingin hamba memohon maaf andainya lama sudah tidak mengepos apa-apa maklumat atau ceritera di dalam laman ini. Setiap kali membuka blog, hamba seringkali ketiadaan idea untuk menulis apatah lagi hamba agak sibuk menyiapkan tugasan kajian kerja yang memerlukan hamba menumpukan 100% terhadapnya. Kini, alhamdulillah semuanya sudahpun dibereskan dan hamya menunggu pembayaran upah yang dijanjikan sahaja. Pada hari ini, arakiannya adalah hari di mana hamba menjalani raptai untuk konvokesyen yang akan berlangsung pada 7 sehingga 9 Mei ini di Dewan Besar Sultan Azlan Shah, yang terletak di Kampus baru UPSI di Proton City. Tarikh bagi pelajar Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Seni) dengan Kepujian akan diberikan pada hari Selasa, 8 Mei 2012 ini. Syukur juga dipanjatkan Illahi, kerana kami semua dikurniakan dengan Sesi ke-2, iaitu sesi pagi. Mujur pengalaman sebelum ini menemani ayahanda saudara semasa beliau mengambil ijazah di PWTC dahulu, menjadikan hamba dapat memahami sedikit sebanyak perjalanan majlis dengan baik dan lancar.


Poster Istiadat Konvokesyen Ke-14 (Sangat cantik dan menggunakan warna kesukaan saya)

       Hari ini juga menyaksikan 'kehebatan' bangunan dewan baru UPSI yang pada hamba cukup besar dan boleh dikatakan menandingi keluasan dewan yang terdapat di PWTC. Suasananya semua serba baru, seolah-olah berada di sebuah hotel mewah yang bertarap tinggi. Batch ambilan hamba (Julai 2008/2009) juga merupakan kumpulan pertama yang 'merasmikan' bangunan baru ini! Disebabkan perubahan tempat penyampaian, maka pihak universiti bertungkus-lumus menjalankan yang terbaik bagi melancarkan proses serta membolehkan majlis berjalan dengan lancar. Di sana, kami semua telah diberikan taklimat raptai berkaitan konvokesyen serta sebahagian daripada kami telah menjalani raptai penyampaian di atas pentas. Memang perasaan semasa berada di atas pentas tersebut, sangat-sangat berbeza berbanding di tempat duduk. Perasaan takut dan gementar itu, mengatasi perasaan keterujaan untuk mengambil ijazah. Di sebalik kejayaan hamba melakukan rehearsal tersebut, terbit juga kebimbangan di hati andai tersilap langkah tatkala majlis sebenar kelak. Malu jadinya nanti! Hari ini juga, bahagian belakang pentas, khususnya bilik jubah dipenuhi dengan kerumunan bakal graduan yang mahu mengambil peralatan majlis. Panas dan rimas tidak terkata, ditambah dengan bilangan yang ramai membuatkan hamba pening.Buih Yang Berterbangan