BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, Disember 31, 2010

Selamat Menyambut Tahun Baru 2011!!! (Shin'nen akemashite omedetōgozaimasu 2011!)

          Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan bloggers semua. Hamba berharap semua berada dalam keadaan sihat sejahtera, bersama-sama yang tersayang serta keluarga. Hamba sekadar ingin berceloteh seketika bagi meraikan Tahun Baru yang bakal tiba beberapa minit sahaja lagi. Malah, sekaligus menutup 'jurnal' hamba pada tahun 2010. Tahun 2010 akan ditinggalkan, penuh dengan nostalgia dan peristiwa yang mungkin akan tersemat di ingatan sampai bila-bila. Buat hamba juga, azam pada tahun ini masih sama, "BERUSAHA SEHINGGA BERJAYA DALAM HIDUP, BUKAN DALAM UJIAN SEMATA-MATA". Bukan bermakna azam hamba pada tahun ini masih belum tertunai, tetapi sekadar untuk lebih berjaya dalam tahun ini juga.

          Hamba juga dengan sukacita menayangkan anime pertama hamba di layar blog. Iaitu menerusi anime Eye-Shield 21( Episod 1) di ruangan terbaru hamba, iaitu "Video/Anime". Harap anda semua akan menikmatinya!! Malah, di sini hamba sertakan sekali salah satu anime penyiasatan yang hamba gemari, iaitu  Mei tantei Konan atau Detective Conan menerusi  Detective Conan The Movie 14 - The Lost Ship In The Sky. Harap semua terhibur, dan "watashi wa anata no happīnyūiyā 2011 shitai!" (私はあなたのハッピーニューイヤー2011したい 

Kelas Grafik (Photoshop) : Membuat Gambar Dekstop Yang Lebih Menarik (Bahagian II)

19. Klik kanan tetikus pada ruang kerja dan pilih Fill. Gunakan Foreground Color dan klik OK.
20. Sekarang warna latar belakang telah berubah.
21. Pada palet Layers, klik pada New Layer dan Layer 3 akan muncul.
22. Sekarang pada ruang kerja, gunakan Polygonal Lasso Tool dan buat pilihan seperti pada rajah. Buat seperti bentuk segitiga.


Kelas Grafik (Photoshop) : Membuat Gambar Dekstop Yang Lebih Menarik (Bahagian I)

1. Buka sebuah ruang kerja dengan keluasan 1024 x 766 pixel.
2. Inilah ruang kerja anda.

3. Buka dua gambar yang hendak anda gunakan. Seberapa banyak gambar mengikut kehendak anda pun boleh.


 


4. Hamba menggunakan dua gambar kereta seperti di bawah.
Buih Yang Berterbangan