BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, November 26, 2011

La Memoria De Dairies (Edition 2011) - Parte 1

      Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan bloggers....salam kesejahteraan diberi, walaupun jauh beribu batu, harap semuanya sentiasa sihat dan sejahtera...al-kisah malam ini nak dikata menggemparkan tidak la juga, tapi hamba sebagai manusia sudah lumrahnya akan meluahkan apa yang berlaku di sini. Syukran dipanjangkan lagi usia hamba sementara menunggu peranjakan usia hamba kira-kira 23 hari lagi.

      Pada hari ini, pada jam 7.24 malam; berlaku satu kejadian yang menggemparkan seisi masyarakat yang aman damai di kawasan perumahan dan kediaman pelajar-pelajar UPSi di Hulu Bernam, apabila dalam sejarah berlaku 'black-out' besar-besaran. Ketika itu, hamba sedang bersiap sedia untuk ke studio bagi menyiapkan Final Projek hamba. Terkesima seketika apabila gelap melanda persekitaran. Terpaksa hamba meraba-raba di persekitaran, terlanggar dinding, barang-barang adalah perkara biasa. Mujur juga ada saki-baki lilin kek (yang pernah Md Din, sahabat hamba beri pada hamba ketika mengirim kek pemberian Prof Z pada hamba), jadi hamba keluarkan dan pasang seketika di hadapan cermin tingkap dan barulah kelihatan bercahaya menerangi ruang yang gelap dan suram. Suasana di kawasan persekitaran ketika itu sudah mula riuh rendah dengan suara-suara jeritan, kerisauan malah kemarahan (mungkin masa itu, mereka sedang mandi atau 'berkampung' di dalam bilik mandi). Paling merisaukan apabila teringat bahawa di KHAR ada lif. Tentu semua sudah faham, bukan? Ada beberapa orang pelajar didapati terperangkap di dalam lif semasa 'black-out' berlaku! Kejadian yang amat mengerikan dan boleh mendatangkan trauma pada yang mengalaminya (hamba tahu sebab hamba dah pernah terperangkap di lif yang rosak).

       Tapi, hamba agak kecewa dengan sikap segelintir pelajar-pelajar lelaki yang bersikap tidak rasional dengan menjerit-jerit tidak tentu arah, malahan bertengkar pula dengan orang-orang lain kerana 'kegelapan' tersebut. Hamba bertambah marah apabila terdapat segelintir daripada pelajar lelaki mengambil kesempatan dengan 'menyuluh-nyuluh' kawasan tingkap di rumah-rumah kedai berhadapan dengan mereka. Malah, menghalakan 'laser' pada kawasan bilik hamba. Sangat kurang ajar! Seharusnya dalam keadaan 'darurat' sebegini, mereka mengambil inisiatif untuk berehat dan menenagkan diri, bukannya membuat hal lagi. Memang agak menyakitkan hati, lalu hamba bergegas juga berkemas ke studio, setelah dimaklumkan di kampus tidak berlaku gangguan elektrik.


Ketika 'kegelapan' melanda. Hamba memasang lilin kek (nak jimat lilin besar), letakkan di lereng tingkap. Di tepi lilin adalah tingkap, hadapan adalah ruang kawasan kolej KHAR; blok pelajar lelaki


SILA TEKAN DI SINI UNTUK SAMBUNGAN


Buih Yang Berterbangan