BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Jumaat, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri....

Assalamualaikum sekali lagi...hamba dengan rendah dirinya menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf andai ada kata tersilap bicara, ada perlakuan yang melampaui batasnya...Kini, kolej-kolej di UPSI mula mengalami 'kekosongan' yang amat tinggi kerana ketiadaan para pelajarnya yang telah pulang ke pangkuan keluarga yang tersayang sempena cuti Hari Raya yang bermula pada hari ini (maaf kalau salah maklumat). Hamba masih bertafakur di bumi UPSI ini kerana menghadiri kuliah terakhir pada pagi ini. Namun, pemandangan biasa melihat bilangan pelajar yang sedikit kerana telah 'menyahut' seruan keluarga di teratak masing-masing.

Hamba juga akan pulang ke pangkuan keluarga pada petang ini. Jadi, hamba merupakan orang terakhir yang keluar rumah. Maka, hamba harus memastikan bahawa rumah hamba ini akan selamat daripada dimasuki oleh orang-orang yang ingin mencerobohinya. Kepada rakan-rakan hamba yang telah berangkat pulang dan tiba di rumah, Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga. Jagalah diri anda dengan sempurna, gembira itu perlu, tapi sekadarnya sahaja. Manakala kepada rakan-rakan yang dalam perjalanan pulang atau akan pulang pada malam ini, hamba ucapkan Selamat Hari Raya juga dengan harapan jagalah diri kerana keluarga tersayang sedang menanti anda dengan senyuman kasih.

Tidak lupa juga hamba ucapkan kepada pensyarah-pensyarah yang mengajar hamba dari Semester 1 hingga kini; Prof. Zakaria Ali (Estetik & Sj Seni Dunia), Dr. Suhaimi (Sj Seni Tampak), cik Diyana Jumadi (Wacana BM), En Adnan Abd Aziz (Art Fundamental & Lakaran Asas), En. Amir Hashim (Asas Grafik), cik Zuraini Hj Jamil@Osman (Kenegaraan), Kapten Shahrizan Jamil (Pengurusan Kokurikulum), cik Norhana Mohd Salleh (Bahasa Jepun I), Dr. Harozila Ramli (Batik), cik Muriza Mustafa (Reka Bentuk Hiasan Dalaman@ Interior Design), Pn Mazyani Mat (English for Communication I), En Yusri (Olahraga), En. Roslan Sarmin (Pembangunan Sahsiah), Dr Suppiah a/l Nachiappan (Pembelajaran & Perkembangan Pelajar), Dr Mohd Johari Ab Hamid (Kritikan & Apreasiasi Seni), En Zaini Abdullah (Perkembangan Pendidikan di Malaysia-Falsafah & Dasar), Dr. Goh Hock Seng (English for Communication II), Dr. Roskang Jailani (Studio Lukisan), Dr Mohd Fauzi Sedon (Catan), En Abd Aziz Zalay@Zali (Reka Bentuk Industri), Dr Hassan Ghazali (Kurikulum Pendidikan Seni), En Nor Azman Abd Aziz (Seni Silat Gayong I) dan En Andy Hopkins dan cik Najwa (pembantu pensyarah Asas Grafik & Reka Bentuk Industri). Tidak dilupakan juga salam perpaduan dan Selamat Hari Raya kepada semua anak-anak gayong seluruh Malaysia, termasuk di UPSI.

Itu sahajalah catatan hamba buat masa ini. Diharap kita akan dapat bertemu lagi dalam catatan seterusnya. Sekian. Wassalam...

Peristiwa Yang Menggemparkan!!!

Assalamualaikum, kepada semua rakan-rakan blog terutama kepada rakan-rakan yang mengambil Pendidikan Seni (AT 23)...sesungguhnya berlaku kegemparan yang maha dahsyat sedang melanda fakulti kini...hamba tidak dapat untuk menceritakannya dengan lebih lanjut kerana bimbang tersilap maklumat...
Maka, hamba lampirkan ruang-ruang blog pensyarah kita yang boleh anda lawati untuk mendapat maklumat lanjut

1. http://orangbehrang.blogspot.com/2009/09/cuti-sabatikal-114-kembara-bali_17.html
2. http://johariseni.blogspot.com/
3. http://senivisual2.blogspot.com/

Buih Yang Berterbangan