BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Selasa, Disember 13, 2011

Tayangan Perdana 18 : Detective Conan Live-Action The Movie 3 - The Mystery of the Legend of the Monster Bird


Dengan segala hormatnya, hamba mempersembahkan

Mei Tantei Conan Live-Action The Movie 3 - Monsuta no Tori no Densetsu no Nazo


Terbahagi kepada 1 bahagian sahaja.

Sinopsis Ringkas :

Kisah ini berlaku kira-kira 100 hari sebelum kejadian Shinichi dan Ran bersama-sama ke Taman Tema, yang menyebabkan Shinichi bertukar menjadi Conan. Shinichi ketika itu telah menjadi sangat terkenal kerana banyak menyelesaikan kes-kes yang sukar diselesaikan oleh pihak polis. Ketika melawat ibu Ran, Kisaki Eri di rumahnya; sahabat baik Ran dan Shinchi, Suzuki Sonoko telah bertandang untuk menjemput Eri untuk bersama-sama ke perkampungan terpencil Jyugoya, kerana dijemput oleh rakan perniagaan ayahnya (ayah Sonoko adalah seorang usahawan terkenal di Jepun) untuk melawat villa di sana. Villa itu adalah kepunyaan Ketua Syarikat Perusahaan Wakura, Wakura Isamu. Semasa di sana, mereka telah mendapat tahu bahawa perkampungan ini juga terkenal dengan cerita dongeng berkaitan "Burung Besar Lagenda" serta kepercayaan mengenai 'ikatan' yang berlaku antara pasangan yang bercinta sekiranya melafazkan cinta mereka pada sebuah 'berhala' yang berada di dalam gua di perkampungan tersebut. Kisah ini menarik perhatian mereka berempat untuk meneroka kawasan tersebut. Ketika dibawa melawat gua yang dimaksudkan, mereka dikejutkan dengan bunyi siulan yang sangat kuat; yang mana membawa penemuan mayat Kozaka Sho, iaitu pembantu ekspedisi yang dijalankan oleh Wakura Isamu. Kematiannya sangat pelik dan mengerikan, iaitu terpacak pada salah satu cerucuk yang terdapat pada berhala tersebut yang tingginya tidak dapat dicapai oleh manusia biasa. Ini menimbulkan masalah kepada Shinichi untuk menyelesaikan masalah, kerana pada anggapannya ini merupakan pembunuhan yang tidak mungkin dilakukan oleh manusia biasa! Apakah yang akan dilakukan Shinchi? Dapatkah dia menyelesaikan kes yang mustahil difikirkan oleh logik akal ini?
P/s : Pada hamba, kisah kali ini agak menyedihkan sekaligus menyebabkan hamba berfikir sendiri. Setiap manusia berhak untuk hidup gembira dan tidak seharusnya berfikiran singkat dengan mengambil jalan mudah, iaitu membunuh diri. Kisah ini membuatkan hamba lebih berhati-hati dalam mencari atau memilih insan yang dicintai, supaya tidak dikecewakan lagi. Namun, janganlah kerana cinta, segala-galanya diserahkan. Ia memberi pengajaran dan peringatan yang sangat bererti kepada hamba, terutama dalam meniti hidup yang mendatang. Kisah ini juga membuatkan hamba berfikir, bahawa terdapat banyak perkara yang ajaib di dunia ini. Hanya terpulang pada kita sama ada untuk duduk sahaja; atau keluar untuk melihat segala keajaiban yang ada. "Hargailah hidup anda, katakan aku sayangkan kamu pada orang-orang yang anda sayangi"

Buih Yang Berterbangan