BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Khamis, Januari 12, 2012

Kongsi Sejenak - Papa Hero & Kisah Hero Di TV1!!


     Assalamualaikum semua rakan-rakan....agak lama hamba menyepikan diri...bersemendi sementara untuk 'merehatkan' diri di pangkuan keluarga, kini hamba kembali sementara bagi menyelesaikan tugasan yang masih belum selesai. Oh ya, hamba juga ingin berkongsi bersama-sama semua mengenai Papa Hero dan kucingnya, iaitu Hero (atau dipanggil Iyo). Baiklah, hamba persembahkan video temuramah PH dengan pengacara TV1 yang dijalankan siaran langsung di studio Angkasapuri. Ini merupakan salinan original daripada PH sendiri (hamba sudah minta izin daripada beliau). Semoga paparan hamba ini akan dapat memberikan ikhtibar dan sama-sama memikirkan, adakah kita pernah menzalimi atau mengasihi haiwan comel kesayangan Rasullullah ini?


      Baiklah, ini pula merupakan gambar-gambar yang sempat hamba ambil semasa dalam perjalanan pulang ke Tanjung Malim. Kucing-kucing ini merupakan kucing jalanan yang masih 'terbuang' dan belum diambil orang lagi. Hamba letakkan gambar-gambar ini untuk tatapan semua rakan-rakan. Maaf dipohon, mungkin ada gambar yang blur, kerana menggunakan kamera telefon bimbit, tapi wajarlah hamba nyatakan bahawa kita sebagai khalifah Allah seharusnya lebih peka dan menyayangi haiwan ini. Jika tidak mahu mereka membiak, 'mandul'kan mereka supaya kita tidak jadi insan yang kejam; dengan membuang pula anak-anaknya...sedangkan ibunya disimpan di rumah.


Kucing ini sebenarnya ada banyak kurap serta sudah uzur, ditemui ketika di stesen bas bandar pusat JengkaIbu kucing dan anaknya ini pula ditemui di hadapan tandas awam hentian Pekeliling. Geram tengok anak dia yang tembam nie


   Akhir kata, sayangilah haiwan dan jangan lokek untuk memberikan rezeki yang ada sekiranya mampu. Mudah-mudahan kita mendapat pahala dan dapat membantu haiwan-haiwan ini.

Buih Yang Berterbangan