BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, Julai 11, 2009

Selamat Datang dan Selamat Memulakan Semester 3Assalamualaikum kepada semua yang memasuki ruangan hamba ini. Selamat datang hamba ucapkan. Terlebih dahulu marilah kita sama-sama memanjatkan kesyukuran kerana dengan limpah dan kurnia dari-Nya, maka dapatlah kita sama-sama mengimarah ruangan ini.

Pada ketika ini, hamba ingin memohon maaf andai ruangan ini masih belum sempurna adanya. Hamba ini masih dalam proses untuk mengenali ruangan ini dengan lebih mendalam. Ilmu yang hamba miliki nyata masih cetek dan masih perlu ditambah. Benar seperti kata pensyarah kita, bahawa bidang perguruan kini kian mencabar dan sekiranya kita tidak mempersiapkan diri kita dengan perkara-perkara seumpama ini; bayangkan apa yang dapat kita berikan kepada bakal-bakal pelajar kita di luar sana.

Namun, haruslah diingat bahawa tujuan kita ke universiti adalah untuk memperlengkapkan malah memantapkan lagi ilmu yang sedia ada. Bukan hanya menunggu buah durian yang gugur, juga bukan menjadi mahasiswa/mahasiswi yang bodoh sombong. Biarlah kita mengikut resminya padi; semakin tunduk semakin berisilah ia. Tetapi, ilmu pengetahuan yang banyak tidak berguna kiranya tidak diikuti dengan akhlak dan sahsiah yang tinggi. Sebagai seorang guru, tugas kita bukan hanya untuk mengajar atau mencurahkan ilmu yang ada; tugas kita lebih besar sebenarnya. Kita turut akan membimbing mereka untuk membentuk keperibadian dan sahsiah mereka, di samping memperlihatkan kemurnian akhlak serta memandu mereka ke arah kejayaan.

Itu sahaja catatan pena hamba pada masa kini. Ingatlah bahawa tugasan guru ini amat murni, tetapi penuh dengan ranjau dan duri. Beriktikad dan tetapkan matlamat anda di sini sebaiknya. Insyaallah, kita semua akan menjadi bukan sahaja guru yang cemerlang dalam menyampaikan ilmu, malah menjadi idol dan contoh yang mampu untuk dibangga atau dicontohi oleh pelajar mahupun ahli keluarga kita sendiri.

Sekian dari hamba.Wassalam.

Buih Yang Berterbangan