BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Disember 26, 2010

Menghargai Hasil Karya Seni - 'Street Art'

     Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan blog yang dihormati dan disayangi. Alhamdulillah, hamba berada dalam keadaan yang baik; walaupun mengalami komplikasi sakit belakang yang kadang-kadang mengganggu hamba. Mungkin inilah kesan akibat terlalu banyak duduk dan kurang membuat senaman, mungkin juga tabiat hamba yang gemar tidur di lantai tanpa beralas. Syukur ia tidak begitu serius, walaupun kadangkala hamba berdecit juga menahan sakit sepanjang semester lepas, sehingga menyebabkan kerja/assignment hamba agak terganggu. Hamba tidak mahu menyusahkan sesiapa dan tidak mahu rakan-rakan serta keluarga hamba susah hati. Tapi, sahabat hamba mulai perasan bahawa hamba banyak berubah sepanjang semester lepas, kerana dia mengatakan bahawa hamba agak pendiam dan kurang aktif berbanding semester lain. Herm, tidak mengapalah. Hamba diamkan sahajalah.


      Beralih pula kepada tajuk utama kita. Pada hari semalam, 25 Disember hamba telah berangkat pulang ke Tanjung Malim. Sengaja hamba pulang awal untuk berjumpa dengan pensyarah Kajian Kraf, bagi memulakan kajian tesis. Malah, untuk mengupload semula blog ini serta hal-hal yang lain. Semasa dalam perjalanan ke Pasar Seni, hamba agak hairan apabila melihat agak ramai pelancong yang berada di situ. Mereka sibuk mengambil foto di sekitar kawasan berdekatan LRT Pasar Seni. Setelah diteliti, barulah hamba mengerti bahawa rupa-rupanya ada banyak lukisan Street Art di dinding-dinding di sepanjang terowong berhampiran sungai (hamba tak tahu nama sungai, maaf ya!). Hamba terpegun kerana kawasan sepanjang sungai itu menjadi sangat cantik dengan hasil karya yang pada hamba sangat menarik dan berharga! Oleh itu, hamba persembahkan hasil seni ini sebagai tanda hamba menghargai seni ini.Kawasan Pertama Berhampiran Jalan Ke Pasar SeniKawasan Kedua Berdekatan Stesen KTMB Kuala Lumpur
TEKAN DI SINI (SAMBUNGAN)Buih Yang Berterbangan