BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Sabtu, November 10, 2012

Memoria D' Diaries Nov 2012 ~ Explanation


  Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada rakan-rakan blogger hamba yang dikasihi sekalian. Maafkan hamba seandainya sudah lama benar meninggalkan laman tinta ini. Adapun kini hamba telah menjadi seorang 'pelajar' sekali lagi di bawah program GCAP atau nama penuhnya ialah Graduate Career Accelerated Programme yang mana bertempat di bangunan menara TA One, berhampiran dengan KLCC. Syukur dipanjatkan juga ke hadrat Illahi kerana dengan berkat limpah dan kurniaNya hamba masih diberi peluang untuk bernafas di sini. Hamba kini sedang bercuti selama seminggu daripada program tersebut, kerana memberi laluan kepada perayaan Deepavali dan juga Awal Muharram. Sebenarnya, program yang hamba ikuti ini telah pun bermula sejak 5 Nov 2012 (Isnin) yang lalu dan bakal tamat pada 15 Dis 2012, tetapi setelah di'lepas'kan selama seminggu, maka ia dilanjutkan kepada 22 Dis 2012. Projek Peningkatan Kemahiran Graduan Untuk Tenaga Kerja Bertaraf Dunia

  Sepanjang menyertai program ini, hamba dapati bahawa sebenarnya adalah sangat mudah untuk mempraktikkan penggunaan bahasa Inggeris. Di bangunan ini, hamba dapati 100% lingua franca yang digunakan adalah bahasa kedua ini. Ia bertepatan dengan konsep program ini sendiri yang mewajibkan para pelajarnya untuk bertutur dalam bahasa Inggeris di setiap pelusuk bangunan tersebut. Nyata penggunaan bahasa ini dilihat sangat penting dalam menghubungkan serta menjalankan pekerjaan harian, khususnya di bandar-bandar besar seperti di Kuala Lumpur ini. Hamba turut mempelajari pelbagai kemahiran komunikasi yang diperlukan semasa menghadapi temuduga dan juga semasa bekerja kelak. Sungguhpun hamba berkelulusan Pendidikan Seni dan merupakan graduan di bahagian pendidikan, mereka mengalu-alukan kedatangan hamba dengan tangan yang terbuka. Selain itu, program ini adalah percuma dan tidak dikenakan sebarang bayaran kerana merupakan anjuran Jabatan Perdana Menteri dengan kerjasama Scicom, TalentCorp. dan MyPartners Sdn. Bhd. 
Gambar hamba dengan rakan-rakan sekelas TA Eight bersama pengajar, Mr. Raj

    Jika berminat, kawan-kawan boleh mendaftar dengan pihak ini di laman web GCAP iaitu http://www.gcap.my/index-malay.php. Hamba sememangnya bersyukur kerana diberikan peluang untuk memperoleh ilmu pengetahuan ini serta kawan-kawan baru yang aktif, ceria dan bersemangat untuk meneruskan kehidupan serta mendapatkan pekerjaan yang baik. Semoga Allah menghargai usaha yang telah diberikan oleh orang-orang ini untuk menjamin kehidupan semua, para graduan yang masih belum bekerja pada masa kini.

Buih Yang Berterbangan