BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Halaman Yang Tercipta OlehKu

Sahabat-Sahabat Hamba Yang Dikasihi....

Papan Pernyataan / Pengumuman

1. Pengumuman!! Kini blog ini sedang menjalani penambahbaikkan sistem dan kemaskini data serta menaiktaraf terutama di bahagian Menu (yang mana akan ditambah dengan Sub Menu). Oleh itu, diharap anda semua dapat menyokong hamba dan bersabar sekiranya berlaku ralat semasa mengunjungi laman ini.

2. Dengan sukacitanya, hamba akan meng'upload' segala fail berkaitan dan diletakkan di blog ini menerusi beberapa laman web simpanan fail iaitu Ziddu, Hotfile atau 4Shared.(P/s: Disebabkan Ziddu kini tidak lagi berada dibawah Linkbucks, maka pautan di bawah failnya akan mempunyai sedikit masalah. Jika berlaku, gunakan link alamat di atas bermula dengan http:// atau tekan link bertulis "Pergi Terus Ke Laman Anda"

3. Apabila anda menekan sebarang link (pautan) atau 'button' di dalam blog ini, anda akan dibawa ke sublink Linkbucks. Anda hanya perlu tekan "Skip This Ad" (atau nombor 'counting' dari 5 ke 0) pada sebelah atas kanan dan ia akan membawa anda terus ke laman yang dikehendaki.

4. Pelayan Linkwithin telah dikeluarkan atas sebab tertentu;jadi gunakan Menu yang tersedia di atas, atau klik di bahagian "Label Buku Terjemahan, Video@Audio", "Catatan Hamba Yang Ter'Hot'" dan "Senarai Catatan Hamba".

5. Jika anda melawat laman ini, dipersilakan menulis sebarang komen, cadangan atau pertanyaan menerusi "Ulasan" atau "ChatBox". Anda juga digalakkan untuk "Like" FB yang tersedia juga menjadi ahli bagi blog ini.

6. Terdapat gangguan pada fail 4Shared (masalah copyright), jadi lagu-lagu itu tidak akan dapat didownload dalam masa ini. Harap rakan-rakan semua bersabar dan Insyaallah, hamba akan download dan update link bagi setiap lagu itu kembali; kerana kini hamba bekerja.

Sekian, terima kasih.

Sila "Like" Jika Suka Sangat!

Nak Tukar Font? Silakan....

Translator Bahasa Hamba!

Ahad, Ogos 09, 2009

Selamat Memulakan Hari Baru!!!


Assalamualaikum....bertemu kita sekali lagi. Syukur dipanjatkan ke hadrat yang Esa kerana dapat bersama-sama meneruskan kehidupan di Bumi ini...sekaligus dapat meneruskan agenda kita di sini, bumi UPSI...

Hamba amat gembira kerana dapat pulang ke kampus semula...Bukan tidak suka pulang ke kampung halaman, tetapi seperti ada tangan dan suara yang melambai-lambai memanggil hamba pulang ke pangkuan "Ibu Kandung Suluh Budiman" ini. Mungkin disebabkan lambakan kerja yang ditinggalkan, mungkin juga deraian tawa dan jenaka dari rakan-rakan dan mungkin juga rindu dengan halwa telinga yang bakal kedengaran di bilik kuliah; apa lagi kalau bukan suara pensyarah...

Berkenaan dengan pensyarah, hamba teringat akan seorang pensyarah yang pernah mengajar hamba dan rakan-rakan hamba yang lain semasa Semester 1 dahulu. Beliau kini sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang phD. Hari ini hamba dapat 'berbual panjang' dengan beliau melalui ruangan chatting dan bertukar-tukar pandangan atau topik. Sangat mudah berbual dengan beliau disebabkan beliau mudah mesra dengan kami. Bukan bermakna hamba tidak menyukai pensyarah lain, tetapi hamba terasa lebih dekat dengan beliau. Rakan-rakan sekalian mengenali beliau disebabkan beliau mengajar subjek Art Fundamental & Lakaran Asas ketika itu. Siapa lagi kalau bukan En Adnan Abd Aziz. Tiba-tiba, terkenang pahit manis semasa berada dalam kelas beliau, berbanding kelas lain, kelas beliaulah yang paling hamba ingati; sebab hamba selalu hendak ter"miss" kelas. Hamba dikenali sebagai pelajar paling lewat ke kelas, terutama semasa bulan Ramadhan...bukan apa, selalu tertidur, sebab kelas beliau pada waktu petang.

Hamba berkesempatan berbual panjang & dapat mengambil laman blog beliau dan hamba telah muatkan di dalam blog hamba ini supaya mudah rakan-rakan yang lain 'melihat' & 'melawat' beliau. Hamba meletakkan link beliau di ruangan "Jalan-Jalan Ambil Angin". Sudilah kiranya berkunjung ke laman beliau...beliau akan pulang dengan mendapat gelaran Dr. Bukan mudah....Beliau memberi nasihat iaitu; "DO NOT FEEL SO GOOD WHILE YOU THINK YOU ARE THE BEST...USE YOUR 'BEST' TO HELP EACH OTHER... TO DELIVER THE KNOWLEDGE... COZ.. YOUR 'BEST' IS NOT YOURS". Ia diberikan bagi kelas Catan.

Terima kasih atas kesudian semua yang melawat blog ini, terutama En Nan yang telah memberi komen yang berguna buat hamba perbaiki. Kerana yang baik itu datang dari Allah, kita semua hanya sebagai mediumnya....Sekian dulu titisan pena hamba di atas jaringan maya ini...Wassalam.


Buih Yang Berterbangan